Profiilikuva: Tanja Pohjankoski

Tanja Pohjankoski

AJANVARAUSKALENTERIIN päivitän aikoja, jotka sopivat parhaiten esimerkiksi arviointiin, ohjaukseen ja neuvontaan
Mikäli sinulla on jo lääkärin suositus puheterapiasta tai Kelan päätös kuntoutuksesta ja haluat tiedustella vapaita terapiapaikkoja, ota yhteyttä mieluiten jonopalvelun kautta. Voit kuvailla lyhyesti lapsen kuntoutustarvetta, kertoa lapsen iän ja päiväkodin/koulun sijainnin. Muistathan että henkilö-/potilastietojen luovuttaminen sähköpostitse ei ole suositeltavaa.

TIETOA KELAN LÄÄKINNÄLLISESTÄ KUNTOUTUKSESTA: Kuinka puheterapiaan pääsee?

Ennen kuntoutuksen alkua kommunikaatioon liittyvä haitta todetaan joko oman kunnan terveyspalveluiden tai erikoissairaanhoidon kautta ja asiakkaalle laaditaan kuntoutussuunnitelma. Tällöin arvioidaan mahdollinen lääkinnällisen puheterapiakuntoutuksen tarve, jota haetaan Kelalta. Kelan myöntämä kuntoutus voidaan toteuttaa päätöksen mukaisesti terapeutin vastaanotolla tai laitoskäyntinä lapsen lähiympäristössä (koti, päiväkoti, koulu). Kela rahoittaa kuntoutuksen ja perheelle ei synny tästä kustannuksia. Kela maksaa myös kuntoutujan etuudet.

Lisätietoa löydät alla olevien linkkien kautta:

https://www.kela.fi/vaativa-laakinnallinen-kuntoutus

https://www.kela.fi/miten-haet-kuntoutukseen

https://www.kela.fi/yhteistyokumppanit-laakarit-ja-terveydenhuolto-matkakorvaukset-kenelle-matkakorvausta

https://www.kela.fi/vammaisetuudet

Mikäli sinulla on kysyttävää Kelan palveluista tai etuuksista, voitte olla yhteydessä Kelaan (https://www.kela.fi/yhteystiedot)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Otan vastaan myös kuntien, sairaanhoitopiirin ja vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella sekä itsemaksavia asiakkaita.

Terapeutin profiili »