USEIN KYSYTTYÄ

A TERAPIAA ETSIVÄLLE

B TERAPEUTILLE

 

A TERAPIAA ETSIVÄLLE

 

A1. Maksaako terapeuttien etsiminen?

Ei maksa. Sivustolla terapeuttien etsiminen on maksutonta, eikä rekisteröitymistä tarvita. Myöskään ajanvaraus tai yhteydenotot eivät ole maksullisia. Maksat vain terapiasta ja tästä sovit suoraan terapeutin kanssa. Valitseterapia.fi ei ota välitysmaksuja tai palkkioita sopivaa terapeuttia etsiviltä, toivomme yksinkertaisesti, että löydät etsimäsi.

 

A2. Maksaako ajan varaaminen?

Ei maksa. Mikäli terapeutilla on ajanvarauskalenteri Valitseterapia.fi -sivustolla käytössä, voit varata itsellesi sopivan vapaan ajan maksutta. Tapaamisen jälkeen terapeutti laskuttaa sinua sovitun hinnan mukaisesti. Sovit maksutavan terapeutin kanssa.

 

A3. Miten löydän minulle sopivan terapeutin? 

Voit etsiä itsellesi oireenmukaista terapeuttia oirehakusanoin tai terapeuttinimikkeellä haluamaltasi paikkakunnalta. Esimerkiksi jos etsit apua hakusanalla "paniikkihäiriöt", saat hakutulokseksi asiantuntijoita, jotka tarjoavat terapiaa tai keskusteluapua paniikkihäiriöistä kärsiville. Voit etsiä myös suoraan kaikki paikka- tai maakuntasi terapeutit, jotka ovat tehneet profiiliin palveluun. Huomaathan, että useat terapeutit tarjoavat nykyään myös etävastaanottoja, joten voit laajentaa hakuasi paikkakuntasi ulkopuolelle, mikäli etäterapia olisi sinulle sopiva terapian toteutuksen muoto.

 

A4. Olen saanut Kelan maksusitoumuksen. Miten löydän sopivan terapeutin? 

Hakukriteereissä on mahdollista valita maksutavaksi ”KELA”, jolloin saat suoraan hakutuloksiin Kelan palveluntuottajina toimivat terapeutit. Kelan palveluntuottajien profiilista löytyy myös Kelan logo. Terapeutit ovat voineet kirjoittaa profiiliinsa tarkennusta siitä, minkä Kelan tukeman terapiamuodon palveluntuottajia he ovat, esimerkiksi yksilöterapian tai pari- ja perheterapian.

Huomaathan, että lyhytterapeuttien tarjoama keskusteluapu ei ole Kela-korvattavaa. Lyhytterapia maksetaan tyypillisesti itse.

 

A5. Mitä eroa on psykoterapialla ja lyhytterapialla? Mistä tiedän kumpi sopii minulle paremmin?

Psykoterapia on ensisijaisesti psyykkisten sairauksien, elämänlaatua ja työkykyä uhkaavien pitkäkestoisten oireiden kuntoutusmuoto, johon usein hakeudutaan lääkärin b-lausunnolla. Lyhytterapia on psykososiaalista ennaltaehkäisevää keskusteluapua, joka koetaan usein matalan kynnyksen terapia-avuksi, koska diagnoosia ei tarvita. Psykoterapia voi olla myös lyhytkestoista eli lyhytpsykoterapiaa. 

Psykoterapeutti on Valviran laillistama terveydenhuollon ammattilainen. Lyhytterapeutin nimike ei ole suojattu. Sivustoltamme löytämäsi lyhytterapeutit ovat suorittaneet lyhytterapeutin soveltuvan koulutuksen (väh. 30 opintopistettä). Kaikki terapeutit sivustollamme sitoutuvat noudattamaan terapiaan kuuluvaa eettistä ohjeistusta, jonka ytimessä on asiakkaan tai potilaan edun valvominen ja mielen hyvinvoinnin edistäminen. Tästä syystä myös terapeutilla on ammatillinen vastuu ohjata asiakas eteenpäin näin arvioidessaan.

Jos sinulla on Kelan maksusitoumus kuntoutuspsykoterapiaan, sinun tulee valita Kelan palveluntuottajana oleva psykoterapeutti. Jos sinulla ei ole maksusitoumusta, voit valita terapeuttiseksi keskusteluavuksi psykoterapeutin, psykologin, lyhytterapeutin tai muun mielenterveyden ammattihenkilön. Valinta riippuu enemmän itsestäsi, omista lähtökohdistasi sekä etsimäsi avun luonteesta. Voit kuitenkin lukea lisää lyhytterapian ja psykoterapian eroista ja yhtäläisyyksistä täältä, jotta saat apua valintaasi. 

 

A6. Voinko päästä asiakkaaksi psykoterapeutille, joka vielä opiskelee? 

Voit, jos koet, että voisit hyötyä psykoterapiaopiskelijan tarjoamasta harjoitusasiakkuudesta ja keskusteluavusta. Sivustoltamme löydät hakusanalla Psykoterapeuttikoulutuksessa ne palveluntarjoajat, jotka opiskelevat psykoterapiaa, mutta eivät ole vielä laillistettuja (Valvira) psykoterapeutteja. 

Psykoterapiaa opiskelevilla on usein pohjakoulutus joko terveydenhuollon ammattihenkilönä tai sosiaalipuolelta. Opiskelijan taustakoulutus voi olla mm. sairaanhoitaja, psykologi tai sosiaalityöntekijä. Myös muilla pohjakoulutuksilla, kuten erityisopettajan tai teologin tutkinnolla voi hakeutua opiskelemaan psykoterapiaa. 

Psykoterapia on ainoa terapian muoto, jossa voi harjoittaa ja vastaanottaa harjoitusasiakkaita opintojen ollessa vielä kesken. Tätä ei usein kutsuta varsinaisesti psykoterapiaksi, vaan enemmän esimerkiksi terapeuttiseksi keskusteluavuksi. Kaikki psykoterapeuttikoulutuksessa olevat opiskelijat sivustollamme ovat todennettuja opiskelijoita ja he opiskelevat valmistuakseen Valviran laillistamiksi psykoterapeuteiksi suomalaisissa yliopistoissa.

 

A7. Mistä tiedän onko terapeutilla vapaita aikoja? 

Jos palveluntarjoajalla on käytössään Valitseterapian ajanvarauskalenteri, voit varata seuraavan vapaan ajan suoraan kalenterista. Mikäli kalenterissa ei ole vapaita aikoja tarjolla, voit jättää terapeutille yhteydenottopyynnön.  

Kaikilla palveluntarjoajilla ei ole ajanvarauskalenteria käytössään ja tästä syystä löydät jokaisen terapeutin profiilista ajankohtaisen tiedon heidän ajanvaraustilanteestaan liikennevaloin merkittynä. Vihreä väri kertoo, että terapeutille on mahdollista päästä suhteellisen nopeastikin. Keltainen väri kertoo, että joudut odottamaan vähintään 3 kk ennen seuraavaa vapaata aikaa ja punainen väri puolestaan viestii, että jono on yli 6 kk mittainen ja sinun kannattaa etsiä kenties toinen terapeutti, mikäli tilanteesi on akuutti.

 

A8. Miten varaan ajan terapeutille?

Terapeutille voi varata ajan joko ajanvarauskalenterista tai olemalla yhteydessä terapeuttiin yhteydenottolomakkeen kautta. Yhteydenotossa kannattaa usein kertoa lyhyesti tilanteestaan ja miksi on hakeutumassa terapiaan, sekä millaista terapiaa etsii.

 

A9. Tallentuvatko tietoni sivustolle? Miten henkilötietojani käsitellään?

Terapeuttien etsiminen ja yhteydenotot terapeutteihin heidän valitsemiensa kanavien (puhelin, sähköposti tai terapeutin oma ajanvaraus) kautta eivät tallennu Valitseterapian asiakasrekisteriin. 

Jos ajanvaraus tai yhteydenotto tapahtuu Valitseterapia.fi tarjoamien toimintojen kautta, annetaan ajanvaraajasta seuraavat tiedot terapeutille: nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Nämä tiedot eivät ole Valitseterapian (Mediversitas Oy:n) työntekijöiden saatavilla, eivätkä tiedot tallennu asiakasrekisteriin. 

Huom! Valitseterapia.fi -sivustolla ei käsitellä, jaeta, eikä tallenneta potilastietoja missään muodossa. Asiakasrekisteriin tallentuu vain tiedot palveluntarjoajista. Lisätietoa Tietosuojaselosteessamme.

 

A10. Ajanvarauksen peruutusehdot?

Mikäli et pääse paikalle, muista perua aikasi 24 tuntia ennen varattua aikaa. Palveluntuottajilla on oikeus laskuttaa alle 24 tuntia ennen varattua aikaa peruutetuista sekä peruuttamattomista ajoista.

 

A11. Miten peruutan varaamani ajan?

Ajan voi peruuttaa sähköpostiin tulleen varausvahvistuksen kautta tai olemalla suoraan yhteydessä terapeuttiin.

 

A12. Miten voin todentaa terapian tarjoajan?

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen Valitseterapiassa terapeuttia itselleen etsivä voi olla varma, että terapeutit ovat juuri heitä, keitä sanovat sivustolla olevansa. Kaikilta Valviran alaisilta terapeuteilta pyydetään rekisteröinnin yhteydessä todennus itsestään JulkiTerhikki/JulkiSuosikki -tunnuksella. JulkiTerhikki/JulkiSuosikki on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteri, josta kuka tahansa voi henkilön etu- ja sukunimellä käydä tarkistamassa terapeutin ammattinimikkeen ja todentaa koulutuksen.

Muut kuin Valviran alaiset terapeutit todentavat koulutuksensa opintotodistuksella tai muulla virallisella dokumentilla. Käyttöehdoissamme terapeutit sitoutuvat kertomaan oman taustansa, koulutuksensa sekä osaamisensa totuudenmukaisesti ja sitoutuvat terapia-alansa yleiseen eettiseen ohjeistukseen.

 

En löytänyt vastausta?

Lähetä meille kysymys osoitteeseen info@mediversitas.fi

 

 

 

B TERAPEUTILLE

 

B1. Kenelle/ minkä alan terapeuteille palvelu on tarkoitettu? 

Palveluun voivat liittyä kaikki Valviran alaiset terapeutit (psyko-, puhe-, fysio-, toiminta- ja ravitsemusterapeutit), psykologit ja psykiatrit. Lisätietoa rekisteröitymisestä kohdassa 4.

Hyväksymme palveluumme myös muut kuin Valviran alaiset terapeutit seuraavin ehdoin:

 

B2. Mikä profiili sopisi minulle?

Riippuen siitä, millaisia työkaluja tarvitset, meillä on vaihtoehtoja maksuttomasta perusjäsenyydestä yrittäjille suunnattuihin maksullisiin jäsenyksiin. Maksulliset jäsenyydet tarjoavat työkaluja, joiden avulla parannat asiakaskokemusta ajanvaraus- ja palauteominaisuuksilla sekä tuot profiilissasi esille asiantuntijuuttasi ja yrityksesi ilmettä. Seuraavassa lyhyesti lisätietoa erilaisista vaihtoehdoista. 

Tilaa itsellesi sopiva jäsenyys!

BASIC-profiili – MAKSUTON – Olet näkyvillä terapiaa etsiville (vain Valviran alaisille terapeuteille): yhteystietosi asiakkaille, linkki kotisivuillesi (valinnainen). Lisäksi halutessasi voit käyttää tarjoamaamme Valviran säädöksiä noudattavaa videoterapia-alustaa hintaan 1,50 €/tunti

SUPER-profiili – alk. 13 € / kk – Tämä sopii sinulle, jos haluat tehokasta näkyvyyttä sekä työkaluja asiakashallintaan. Saat ajanvarauskalenterin, asiakaspalautejärjestelmän sekä oman blogialustan. SUPER-profiililla myös muut kuin Valviran alaiset terapeutit löytyvät apua etsiville. Profiiliin on mahdollista liittää yritysilmeen parantamiseksi yrityksesi logo ja taustakuva. Saat halutessasi videoterapia-alustan käyttöösi 1,00 €/tunti.

 

Huom! 

Kaikissa profiileissa palveluntarjoajat esiintyvät omalla nimellään etunimi sukunimi -muodossa, sillä apua etsivät hakevat apua itselleen ensisijaisesti ihmiseltä, eivät yritykseltä. SUPER-profiileissa voit tehdä myös terapiayrityksesi näkyväksi ja profiilin brändisi mukaiseksi.

 

B3. Maksaako profiilin luominen?

Riippuu valitsemastasi jäsenyystasosta. Perustasoinen BASIC-profiili on aina ilmainen jäsenyysvaihtoehtomme Valviran alaisille terapeuteille, jotta voit olla esillä terapeutteja etsiville. Sivustollamme ei ole myöskään piilokuluja, esimerkiksi yhteydenotoista ei synny kustannuksia terapeutille eikä terapiaa etsiville. 

Mikäli haluat näkyvyyden lisäksi ajanvarauskalenterin, asiakaspalautejärjestelmän sekä blogialustan, voit valita SUPER-jäsenyyden alk. 13 €/kk

Rekisteröityminen ilmaiseen sekä maksulliseen jäsenyyteen onnistuu tästä.

 

B4. Onko palvelu verovähennyskelpoinen?

Kyllä on. Palvelumme lasketaan tulonhankkimiskuluksi, joten se on yrittäjille verovähennyskelpoinen.

 

B5. Miten rekisteröidyn ja luon profiilin?

Rekisteröityminen vie vain hetken ja rekisteröidyttyäsi voit luoda oman profiilisi valitsemasi jäsenyystason mukaan. Profiilin luomiseen kannattaa panostaa, sillä hyvässä profiilissa kerrot asiakkaillesi perustietojen lisäksi tarjoamistasi palveluista, ammattitaidostasi, taustasi sekä hoitoon hakeutumisesta hieman tarkemmin. Hyvä profiili on tärkeä apu terapiaa etsivien näkökulmasta, sillä he etsivät itselleen oikeaa hoitoa ja oikeaa terapeuttia. Muista lisätä laadukas ja selkeä kuva profiiliisi!

 

B6. Olen psykoterapeuttikoulutuksessa, miten rekisteröidyn ja luon profiilin? 

Rekisteröityminen tapahtuu samalla tavalla kuin kaikille terapeuteille, kts. edellinen kohta. Vaadimme kaikilta psykoterapeuttikoulutuksessa olevilta opiskelutodistuksen käynnissä olevista psykoterapiaopinnoista. Voit lähettää todistuksen meille rekisteröitymisen yhteydessä sähköpostitse info@mediversitas.fi.

Kerrothan profiilissasi mahdollisimman selkeästi myös taustastasi ja pohjakoulutuksestasi, sekä tarjoamastasi palvelusta. On hyvä kaikille osapuolille, että apua etsivät ymmärtävät, että tarjoamasi palvelut eroavat laillistetun terapeutin tarjoamasta psykoterapiasta. Jos etsit harjoitusasiakkaita psykoterapiaopintojen ollessa kesken, voit ilmoittaa siitä profiilissasi ja hinnoitella palvelusi sen mukaisesti.

 

B7. Olen lyhytterapeutti, miten rekisteröidyn ja luon profiilin? 

Lyhytterapeuteille on luotu yhteisöllinen sivusto, johon tuomme lisää tietoa lyhytterapiaan liittyen. Kaikkien lyhytterapeuttien profiilit linkittyvät automaattisesti sekä normaaliin profiilihakuun, kuin myös lyhytterapeuttien omalle sivustolle. Voit rekisteröidy lyhytterapian palveluntuottajaksi täältä

Vaadimme kaikilta lyhytterapeuteilta tutkintotodistuksen lyhytterapian opinnoista ja valmistumisesta (väh. 30 op sisältäen psykoterapiakoulutuksen edellyttämät lisäopinnot sekä harjoittelua asiakastyöstä). Voit lähettää todistuksen meille rekisteröitymisen yhteydessä sähköpostitse info@mediversitas.fi.

Kerrothan profiilissasi mahdollisimman selkeästi ja kansantajuisesti itsestäsi ja taustastasi, pohjakoulutuksestasi sekä tarjoamastasi terapiapalvelusta. On hyvä kaikille osapuolille, että apua etsivät ymmärtävät, että tarjoamasi palvelut eroavat Valviran laillistaman terapeutin tarjoamasta psykoterapiasta. Jos edustat esimerkiksi ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, voit kertoa profiilissasi millaista matalan kynnyksen ratkaisu- ja voimavarakeskeinen keskusteluapu on ja millaisia odotuksia lyhytterapialle voi asettaa.

 

B8. Millainen on hyvä profiili? 

Profiilissa kannattaa kertoa mahdollisimman selkeästi ja kansantajuisesti tarjotuista palveluista sekä omasta osaamisesta ja erikoistumisesta. Myös omaa koulutustaustaa ja pohjakoulutusta on hyvä avata. Terapeutin antamat tiedot auttavat apua tarvitsevia terapiamuodon ja terapeutin valinnassa sekä vähentää ”turhaa hakuammuntaa”. Voit lisätä useamman kuin yhden toimipisteen (myös etäterapian). Yhteystietojen lisäksi on suositeltavaa lisätä linkki omille verkkosivuille. 

Kuva on ehdottoman tärkeä! Profiilissa hyvälaatuinen kuva luo ammattimaisen ja luotettavan kuvan ja auttaa erottautumaan. Jos sinulla ei ole valmiiksi ns. työkuvaa, voit pyytää ystävää tai tuttavaa ottamaan sinusta ylävartalokuvan esimerkiksi yksiväristä taustaa vasten. Puhelimella otetut kuvat ovat hyvälaatuisia ja muokkaaminenkin onnistuu usein suhteellisen helposti.

Huom! 

Kaikissa profiileissa palveluntarjoajat esiintyvät omalla nimellään etunimi sukunimi -muodossa, sillä apua etsivät hakevat apua itselleen ensisijaisesti ihmiseltä, eivät yritykseltä. SUPER-profiilissa voit tehdä myös terapiayrityksesi näkyväksi ja profiilin brändisi mukaiseksi.

 

B9. Voinko käyttää profiiliani verkkosivustona?

Kyllä ja sivustomme täyttää Kelan vaatimukset verkkosivustosta. Kela vaatii palveluntuottajiltaan oman verkkosivuston, jossa palveluntuottaja kertoo osaamisestaan ja tuottamistaan palveluistaan. Kelan terapian palvelukuvauksessa on määritelty tarkemmin tiedot, jotka terapeutin verkkosivustolta tulee löytyä. Profiilimme sisältää ominaisuudet, jotka Kela vaatii, eli terapeuttina voit käyttää profiilinäkymääsi omana verkkosivustonasi.

 

B10. Lisäänkö itse vapaita aikoja ajanvaraukseen?

Jos olet ottanut käyttöösi SUPER-profiilin, sinulla on käytössäsi ajanvarauskalenteri, jonne voit lisätä uusia aikoja. Ellei sinulla ole vapaita aikoja tarjolla, voit ilmoittaa tilanteestasi liikennevalon avulla. Kannustamme avaamaan aina tilaisuuden tullen avoimia aikoja, jolloin tulet esille HETI VAPAAT AJAT -kohdan hakuun.

Maksuttomassa BASIC-profiilissa sinulla ei ole käytössäsi ajanvarauskalenteria, mutta suosittelemme, että kerrot profiilitekstissäsi sekä liikennevalon avulla ajanvaraustilanteestasi. Se säästää aikaa ja vaivaa apua etsiviltä yhteydenotoissa.

 

B11. Millainen on tarjottu etäterapia-alusta?

Tarjoamme yhteistyökumppanimme Solki.liven kautta alustan etäterapiaan. Videoyhteys on tietoturvallinen noudattaen Valviran säädöksiä, eikä se tallenna henkilö- tai potilastietoja. Palveluun ei tarvitse ladata erillistä ohjelmaa, vaan se toimii selaimessa. Myös asiakas pääsee tapaamiseen mukaan ilman ohjelmien asentamista. 

Hinnoittelu: BASIC-jäsenyydessä 1,50€/tunti ja SUPER-jäsenyydessä 1€/tunti. Laskutus tapahtuu todellisen käytön mukaan.

 

B12. Voinko pitää omaa blogia?

Tarjoamme terapeuteille ammattimaisen ja helppokäyttöisen blogialustan SUPER-jäsenyydessämme.

Vinkki: Monet hakukonealgoritmit suosivat itsetuotettua tekstiä ja tästä syystä blogitekstit nousevat usein paremmin esille esimerkiksi google-hauissa! Loistava tapa erottautua ammatillisilla mielenkiinnonkohteilla apua etsiville.

 

B13. Miten laskutus tapahtuu?

Mikäli valitset maksuttoman BASIC-jäsenyyden, emme laskuta sinua. BASIC-jäsenyys vaihtoehtona tarjotaan vain Valviran alaisille terapeuteille. Mikäli valitset SUPER-jäsenyyden, tarjoamme 30 päivän riskittömän kokeilun palvelulle, jonka aikana voit peruuttaa palvelun ja saat rahasi takaisin. Mikäli jatkat palvelun käyttöä, alkaa laskutus rekisteröitymishetkestä. Laskutustiedot kerätään palvelun rekisteröitymisen yhteydessä. Etäterapia-alustan käytöstä laskutamme vain toteutuneen käytön mukaan.

 

B14. Voinko piilottaa profiilini? 

Profiilin voi piilottaa oman profiilisi perustiedot-kohdasta. Profiilisi säilyy piilossa ja voit missä vaiheessa tahansa laittaa profiilisi esiin kirjautumalla palveluun tunnuksillasi ja poistamalla profiilin piilotuksen.

 

B15. En tarvitse uusia asiakkaita, voinko silti käyttää Valitseterapian profiilia kotisivuna? 

Voit ja suosittelemme, että säilytät profiilisi, vaikka et voisikaan ottaa uusia asiakkaita vastaan. BASIC-profiili on Valviran alaisille terapeuteille ilmainen, joten sen säilyttäminen ei maksa mitään. Kannustamme sinua kuitenkin pitämään apua etsivät ajan tasalla ja päivittämään statuksesi punaiselle, jolla viestität ettet tällä hetkellä ota vastaan uusia asiakkaita. Jos tilanteesi muuttuisi, on sinulla olemassa oleva profiili ja voit helposti päivittää statuksesi tai avata ajanvaraukseen (SUPER-profiilissa) uusia aikoja. 

 

B16. Miten irtisanon palvelun ja poistan profiilini? 

Voit irtisanoa palvelun koska tahansa poistamalla profiilisi. Profiilin poistaminen tapahtuu oman tilisi laskutustiedot-kohdasta POISTA PROFIILI -painikkeesta. Sinulla on oikeus käyttää profiilia (SUPER-jäsenyydessä) maksamasi laskutuskauden loppuun asti. Ole yhteydessä info@mediversitas, jos sinulla on kysyttävää.

 

En löytänyt vastausta?

Lähetä meille kysymys osoitteeseen info@mediversitas.fi