USEIN KYSYTTYÄ

A TERAPIAA ETSIVÄLLE

B TERAPEUTILLE

 

A TERAPIAA ETSIVÄLLE

 

A1. Maksaako terapeuttien etsiminen?

Ei maksa. Sivustolla terapeuttien etsiminen on maksutonta, eikä rekisteröitymistä tarvita. Myöskään ajanvaraus tai yhteydenotot eivät ole maksullisia. Maksat vain terapiasta ja tästä sovit suoraan terapeutin kanssa. Valitseterapia.fi ei ota välitysmaksuja tai palkkioita sopivaa terapeuttia etsiviltä, toivomme yksinkertaisesti, että löydät etsimäsi.

 

A2. Maksaako ajan varaaminen?

Ei maksa. Mikäli terapeutilla on ajanvarauskalenteri Valitseterapia.fi sivustolla käytössä, voit varata itsellesi sopivan vapaan ajan maksutta. Tapaamisen jälkeen terapeutti laskuttaa sinua sovitun hinnan mukaisesti. Sovit maksutavan terapeutin kanssa.

 

A3. Miten löydän minulle sopivan terapeutin?

Voit etsiä itsellesi oireenmukaista terapeuttia oirehakusanoin tai terapeuttinimikkeellä haluamallasi paikkakunnalla. Esimerkiksi jos etsit apua hakusanoilla paniikkihäiriöt, saat hakutulokseksi asiantuntijoita, jotka tarjoavat terapia-apua paniikkihäiriöistä kärsiville. Voit etsiä myös suoraan esimerkiksi kaikki paikka- tai maakuntasi psykologit, jotka ovat tehneet profiiliin palveluun. Huomaathan, että useat terapeutit tarjoavat nykyään myös etävastaanottoja, joten voit laajentaa hakuasi paikkakuntasi ulkopuolelle, mikäli etäterapia olisi sinulle sopiva terapian toteutuksen muoto.

 

A4. Olen saanut Kelan maksusitoumuksen. Miten löydän sopivan terapeutin?

Hakukriteereissä on mahdollista valita maksutavaksi ”KELA”, jolloin saat suoraan hakutuloksiin palveluntarjoajat, jotka ovat Kelan palveluntuottajia. Kelan palveluntuottajien profiilista löytyy Kela:n logo. Terapeutit ovat voineet kirjoittaa profiiliinsa tarkennusta siitä, minkä Kelan tukeman terapiamuodon palveluntuottajia he ovat, esimerkiksi yksilöterapian tai pari- ja perheterapian.

 

A5. Voinko päästä asiakkaaksi psykoterapeutille, joka vielä opiskelee? 

Voit, jos koet, että voisit hyötyä psykoterapiaopiskelijan tarjoamasta harjoitusasiakkuudesta ja keskusteluavusta. Sivustoltamme löydät hakusanalla Psykoterapeuttikoulutuksessa ne palveluntarjoajat, jotka opiskelevat psykoterapiaa, mutta eivät ole vielä laillistettuja (Valvira) psykoterapeutteja. 

Psykoterapiaa opiskelevilla on usein pohjakoulutus joko terveydenhuollon ammattihenkilönä tai sosiaalipuolelta. Opiskelijan taustakoulutus voi olla mm. sairaanhoitaja, psykologi tai sosiaalityöntekijä. Myös muilla pohjakoulutuksilla, kuten erityisopettajan tai teologin tutkinnolla voi hakeutua opiskelemaan psykoterapiaa. 

Psykoterapia on ainoa terapian muoto, jossa voi harjoittaa ja vastaanottaa harjoitusasiakkaita opintojen ollessa vielä kesken. Tätä ei usein kutsuta varsinaisesti psykoterapiaksi, vaan enemmän esimerkiksi terapeuttiseksi keskusteluavuksi. Kaikki psykoterapeuttikoulutuksessa olevat opiskelijat sivustollamme ovat todennettuja opiskelijoita ja he opiskelevat valmistuakseen Valviran laillistamiksi psykoterapeuteiksi suomalaisissa yliopistoissa.

 

A6. Mistä tiedän onko terapeutilla vapaita aikoja?

Jos palveluntarjoajalla on käytössään Valitseterapian ajanvarauskalenteri, voit varata seuraavan vapaan ajan suoraan kalenterista. Mikäli kalenterissa ei ole vapaita aikoja tarjolla, voit jäädä jonoon klikkaamalla kalenterin alla olevaa ”jonota vapaata aikaa” -painiketta. 

Kaikilla palveluntarjoajilla ei kuitenkaan ole ajanvarauskalenteria käytössään ja pyydämmekin heitä kertomaan ajanvaraustilanteestaan profiilissaan: onko vapaita aikoja ja jos on, millaisia. Kehitämme palveluamme ja sivustolle on tulossa paremmat työkalut vapaiden akuuttiaikojen etsimiseen. Toivottavasti löydät itsellesi terapeutin ja vapaan ajan ennen tätä ominaisuutta.

 

A7. Miten varaan ajan terapeutille?

Terapeutille voi varata ajan joko ajanvarauskalenterista tai olemalla yhteydessä terapeuttiin sähköpostin tai puhelimen kautta. Sähköpostissa kannattaa usein kertoa lyhyesti tilanteestaan ja miksi on hakeutumassa terapiaan, sekä millaista terapiaa etsii.

 

A8. Tallentuvatko tietoni sivustolle? Miten henkilötietojani käsitellään?

Terapeuttien etsiminen ja yhteydenotot terapeutteihin heidän valitsemiensa kanavien (puhelin, sähköposti tai terapeutin oma ajanvaraus) kautta eivät tallennu Valitseterapian asiakasrekisteriin. 

Jos ajanvaraus tai jonotus tapahtuvat Valitseterapia.fi tarjoamien toimintojen kautta, annetaan ajanvaraajasta seuraavat tiedot terapeutille: nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Nämä tiedot eivät ole Valitseterapia.fi:n (Mediversitas Oy:n) työntekijöiden saatavilla, eivätkä tiedot tallennu asiakasrekisteriin. 

Huom! Valitseterapia.fi -sivustolla ei käsitellä, jaeta, eikä tallenneta potilastietoja missään muodossa. Asiakasrekisteriin tallentuu vain palveluntarjoajista tiedot. Lisätietoa Tietosuojaselosteessamme .

 

A9. Ajanvarauksen peruutusehdot?

Mikäli et pääse paikalle, muista perua aikasi 24 tuntia ennen varattua aikaa. Palveluntuottajilla on oikeus laskuttaa alle 24 tuntia ennen varattua aikaa peruutetuista sekä peruuttamattomista ajoista.

 

A10. Miten peruutan varaamani ajan?

Ajan voi peruuttaa sähköpostiin tulleen varausvahvistuksen kautta tai olemalla suoraan yhteydessä terapeuttiin.

 

A11. Miksi sivustolla on mainontaa?

Haluamme taata maksuttoman palvelun käyttäjille. Lisäsimme myös terapeuteille mahdollisuuden luoda sivustollemme maksuttoman profiilin, jotta kannustamme heitä liittymään ja tarjoamaan apuaan. Jotta palvelumme tuottaa paljon hyvää apua etsiville, rahoitamme sivustomme ylläpidon ja kehityksen mainonnan ja yhteistöiden avulla. Suuri kiitos yhteistyökumppaneillemme!

 

En löytänyt vastausta?

Lähetä meille kysymys osoitteeseen info@mediversitas.fi

 

 

 

B TERAPEUTILLE

 

B1. Kenelle/ minkä alan terapeuteille palvelu on tarkoitettu?

Palveluun voivat liittyä kaikki Valviran alaiset terapeutit (psyko-, fysio-, toiminta-, jalka-, puhe- ja ravitsemusterapeutit), psykologit, psykiatrit sekä musiikki- ja seksuaaliterapeutit. Lisätietoa rekisteröitymisestä kohdassa 4.

Nyt myös kaikki psykoterapeuttiopiskelijat pohjakoulutuksesta riippumatta voivat liittyä palveluun nimikkeellä psykoterapeuttikoulutuksessa. Vaatimuksena on, että 1) että valmistuu laillistetuksi (Valvira) psykoterapeutiksi) 2) on psykoterapeuttikouluttajan tai vastaavassa työnohjauksessa, jos tarkoituksena on ottaa vastaan harjoitusasiakkaita. Lisätietoa rekisteröitymisesta opiskelijoille kohdassa 5.

 

B2. Mikä profiili sopisi minulle?

Riippuen siitä, millaisia työkaluja tarvitset, meillä on vaihtoehtoja maksuttomasta perusjäsenyydestä yrittäjille suunnattuihin maksullisiin jäsenyksiin. Maksullisien jäsenyyksien avulla parannat asiakaskokemusta ajanvaraus-, palaute- ja jonotusominaisuuksilla sekä tuot profiilissasi esille yrityksesi ilmettä. Seuraavassa lyhyesti lisätietoa erilaisista vaihtoehdoista. Tilaa itsellesi sopiva jäsenyys!

BASIC-profiili – MAKSUTON – Olet näkyvillä terapiaa etsiville: yhteystietosi asiakkaille, linkki kotisivuillesi (valinnainen). Lisäksi halutessasi voit käyttää tarjoamaamme Valviran säädöksiä noudattavaa videoterapia-alustaa hintaan 1,50 €/tunti

SUPER-profiili – 14,90 € / kk – Parempi näkyvyys ja tehokas asiakashallinta: perusprofiilin ominaisuudet sekä työkaluja asiakkaiden ajanvaraukseen ja jonotukseen sekä asiakaspalautekanava. Profiiliin on mahdollista liittää yritysilmeen parantamiseksi yrityksesi logo ja taustakuva. Saat käyttöösi myös blogialustan, jossa voit pitää yllä omaa ammattiblogiasi. Saat halutessasi videoterapia-alustan käyttöösi 1,00 €/tunti. Voit kokeilla SUPER-profiilia maksuttomasti 30 päivän ajan.

YRITYS-profiili – 19,90 €/ kk – yrityksesi ilme ja mainos jokaisen työntekijän profiiliin: Tässä profiilissa on SUPER-profiilin toiminnallisuudet, mutta jokainen työntekijäsi toimii myös yrityksesi mainoksena. Saat profiiliin bannerin, joka ohjaa apua etsivät suoraan yrityksen kotisivuille tai ajanvaraukseen. Tämä on edullinen ja toimiva tapa saada näkyvyyttä jokaisen terapeutin verran! Olethan yhteydessä Suvi Siira p. 0445151857 suvi.siira@mediversitas.fi jos haluat itsellesi ja työntekijöillesi YRITYS-profiilin.

Hintoihin lisätään alv 24 %

Huom! 

Kaikissa profiileissa palveluntarjoajat esiintyvät omalla nimellään etunimi sukunimi -muodossa, sillä apua etsivät hakevat itselleen ensisijaisesti ihmistä, eivät yritystä. SUPER- ja YRITYS -profiileissa terapiayritys voidaan tehdä näkyväksi ja profiili brändisi mukaiseksi.

 

B3. Maksaako profiilin luominen?

Riippuu valitsemastasi jäsenyystasosta. Perustasoinen BASIC-profiili on aina ilmainen jäsenyysvaihtoehtomme, jotta voit olla esillä terapeutteja etsiville. Sivustollamme ei ole myöskään piilokuluja, esimerkiksi yhteydenotoista ei synny kustannuksia terapeutille eikä terapiaa etsiville. 

Mikäli haluat näkyvyyden lisäksi ajanvarauskalenterin, asiakaspalaute- ja jonotusjärjestelmän sekä blogialustan, voit valita SUPER-jäsenyyden hintaan 14,90 €/kk tai yrityksille mainonnan tueksi YRITYS-jäsenyyden hintaan 19,90 €/kk.

Rekisteröityminen ilmaiseen, sekä maksulliseen jäsenyyteen onnistuu tästä!

 

B4. Miten rekisteröidyn ja luon profiilin?

Rekisteröityminen vie vain hetken ja rekisteröidyttyäsi voit luoda oman profiilisi valitsemasi jäsenyystason (BASIC, SUPER, YRITYS) mukaan. Huomaa! Vain BASIC ja SUPER-tasot ovat suoraan valittavina. Profiilin luomiseen kannattaa varata kahvitauon verran aikaa, sillä hyvässä profiilissa kerrot asiakkaillesi perustietojen lisäksi tarjoamistasi palveluista, ammattitaidostasi ja hoitoon hakeutumisesta hieman tarkemmin. Hyvä profiili on tärkeä apu terapiaa etsivien näkökulmasta, sillä he etsivät itselleen oikeaa hoitoa ja oikeaa terapeuttia.

 

B5. Olen psykoterapeuttikoulutuksessa, miten rekisteröidyn ja luon profiilin? 

Rekisteröityminen tapahtuu samalla tavalla kuin kaikille terapeuteille, kts. edellinen kohta. Vaadimme kaikilta psykoterapeuttikoulutuksessa olevilta opiskelutodistuksen käynnissä olevista psykoterapiaopinnoista. Voit lähettää todistuksen meille rekisteröitymisen yhteydessä sähköpostitse info@mediversitas.fi.

Kerrothan profiilissasi mahdollisimman selkeästi myös taustastasi ja pohjakoulutuksestasi, sekä tarjoamastasi palvelusta. On hyvä kaikille osapuolille, että apua etsivät ymmärtävät, että tarjoamasi palvelut eroavat laillistetun terapeutin tarjoamasta psykoterapiasta. Jos etsit harjoitusasiakkaita psykoterapiaopintojen ollessa kesken, voit ilmoittaa siitä profiilissasi ja hinnoitella palvelusi sen mukaisesti.

 

B6. Millainen on hyvä profiili?

Profiilissa kannattaa kertoa mahdollisimman selkeästi ja kansantajuisesti tarjotuista palveluista sekä omasta osaamisesta ja erikoistumisesta. Tämä auttaa apua tarvitsevia terapiamuodon ja terapeutin valinnassa sekä vähentää ”turhaa hakuammuntaa”. Voit lisätä useamman kuin yhden toimipisteen (myös etäterapian). Yhteystietojen lisäksi on suositeltavaa lisätä linkki omille verkkosivuille. 

Kuva on ehdottoman tärkeä! Profiilissa hyvälaatuinen kuva luo ammattimaisen ja luotettavan kuvan ja auttaa erottautumaan. Jos sinulla ei ole valmiiksi ns. työkuvaa, voit pyytää ystävää tai tuttavaa ottamaan sinusta ylävartalokuvan esimerkiksi yksiväristä taustaa vasten. Puhelimella otetut kuvat ovat hyvälaatuisia ja muokkaaminenkin onnistuu usein suhteellisen helposti.

 

B7. Voinko käyttää profiiliani verkkosivustona?

Kyllä ja sivustomme täyttää Kelan vaatimukset verkkosivustosta. Kela vaatii palveluntuottajiltaan oman verkkosivuston, jossa palveluntuottaja kertoo osaamisestaan ja tuottamistaan palveluistaan. Kelan terapian palvelukuvauksessa on määritelty tarkemmin tiedot, jotka terapeutin verkkosivustolta tulee löytyä. Profiilimme sisältää ominaisuudet, jotka Kela vaatii, eli terapeuttina voit käyttää profiilinäkymääsi omana verkkosivustonasi.

 

B8. Lisäänkö itse vapaita aikoja ajanvaraukseen?

Jos olet ottanut käyttöösi SUPER- tai YRITYS -profiilin, sinulla on käytössäsi ajanvarauskalenteri, jonne voit lisätä uusia aikoja. Ellei sinulla ole vapaita aikoja tarjolla, voit ottaa käyttöön jonotusominaisuuden, jolloin apua etsivät voivat halutessaan asettua sinulle jonoon. Jonotus ei ole pakollinen toiminto, voit myös kertoa, ettei sinulla ole tällä hetkellä vapaita aikoja, mutta kannustamme avaamaan aina tilaisuuden tullen avoimia aikoja.

Maksuttomassa BASIC-profiilissa sinulla ei ole käytössäsi ajanvarauskalenteria, mutta suosittelemme, että kerrot hieman profiilitekstissäsi ajanvaraustilanteestasi. Se säästää aikaa ja vaivaa apua etsiviltä yhteydenotoissa.

 

B9. Mikä on SUPER-profiilin jonotusominaisuus?

Mikäli sinulla ei ole tarjota vapaita aikoja, voit käyttää jonotusominaisuutta asiakkaiden tietojen hallintaan. Jonossa oleminen merkitsee asiakkaalle tietoa mahdollisesta terapiaan pääsystä. 

 

B10. Millainen on tarjottu etäterapia-alusta?

Tarjoamme yhteistyökumppanimme Solki.liven kautta alustan etäterapiaan. Videoyhteys on tietoturvallinen noudattaen Valviran säädöksiä, eikä se tallenna henkilö- tai potilastietoja. Palveluun ei tarvitse ladata erillistä ohjelmaa, vaan se toimii selaimessa. Myös asiakas pääsee tapaamiseen mukaan ilman ohjelmien asentamista. 

Hinnoittelu: BASIC-jäsenyydessä 1,50€/tunti ja SUPER ja YRITYS -jäsenyyksissä 1€/tunti. Laskutus tapahtuu todellisen käytön mukaan.

 

B11. Voinko pitää omaa blogia?

Tarjoamme terapeuteille ammattimaisen ja helppokäyttöisen blogialustan SUPER ja YRITYS -jäsenyyksissämme.

Vinkki: Monet hakukonealgoritmit suosivat itsetuotettua tekstiä ja tästä syystä blogitekstit nousevat usein paremmin esille esimerkiksi google-hauissa! Loistava tapa erottautua ammattillisilla mielenkiinnonkohteilla apua etsiville.

 

B12. Miten laskutus tapahtuu?

Mikäli valitset maksuttoman BASIC-jäsenyyden, emme laskuta sinua. Mikäli valitset SUPER-jäsenyyden, tarjoamme 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen se muuttuu maksulliseksi tilaukseksi. Emme veloita mitään, mikäli poistat profiilisi 30 päivän kokeilujakson aikana. Laskutustiedot kerätään profiilin luomisen yhteydessä. Etäterapia-alustan käytöstä laskutamme vain toteutuneen käytön mukaan.

YRITYS-jäsenyydestä kiinnostunut, ole yhteydessä Suvi Siira, puh. 044 5151857 tai suvi.siira@mediversitas.fi. Teemme sinulle tarjouksen profiilien määrään perustuen ja laskutus tapahtuu verkkolaskutuksena, sähköpostitse tai paperilaskulla.

 

B13. Voinko piilottaa profiilini?

Profiilin voi piilottaa oman profiilisi perustiedot-kohdasta. Profiilisi säilyy piilossa ja voit missä vaiheessa tahansa laittaa profiilisi esiin kirjautumalla palveluun tunnuksillasi ja poistamalla profiilin piilotuksen.

 

B14. En tarvitse uusia asiakkaita, voinko silti käyttää Valitseterapian profiilia kotisivuna?

Voit ja suosittelemme, että säilytät profiilisi, vaikka et voisikaan ottaa uusia asiakkaita vastaan. BASIC-profiili on sinulle ilmainen, eikä sen säilyttäminen maksa mitään. Kannustamme sinua kuitenkin kirjoittamaan profiiliisi, ettet ota tällä hetkellä vastaan uusia asiakkaita. Jos tilanteesi muuttuisi, on sinulla olemassa oleva profiili ja voit helposti päivittää statuksesi tai avata ajanvaraukseen (SUPER-profiili) uusia aikoja. 

Kehitämme palveluamme ja toivottavasti voimme tarjota tähän tulevaisuudessa toiminnallisuuden, jolla terapeutit voivat entistäkin helpommin kertoa tilanteestaan apua etsiville! 

 

B15. Miten poistan profiilini?

Voit poistaa profiilisi milloin tahansa ja profiilisi poistuu kuluvan laskutuskauden lopussa. Profiilin poistaminen tapahtuu oman tilisi perustiedot-kohdasta POISTA PROFIILI -painikkeesta. Sinulla on oikeus käyttää profiilia kyseisen maksamasi (SUPER-jäsenyydessä) laskutuskauden loppuun asti. 

 

En löytänyt vastausta?

Lähetä meille kysymys osoitteeseen info@mediversitas.fi