LUE LISÄÄ: Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Toimin Kelan palveluntuottajana useimmissa Varsinais-Suomen kunnissa. Sinulla voi olla oikeus Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, jos sinulla on vamman tai sairauden vuoksi huomattavia vaikeuksia osallistua arjen toimintoihin ja kuntoutuksen tarve kestää vähintään vuoden. Ennen kuntoutuksen alkua laaditaan omassa kunnassa tai erikoissairaanhoidossa lääkärin johdolla kuntoutussuunnitelma, jossa todetaan kommunikaatioon liittyvä haitta ja suunnitellaan kuntoutuskokonaisuutta. 

Kun olet saanut kuntoutussuunnitelman kuntoutustarpeestasi, voit hakea kuntoutusta Kelasta.

Kelan myöntämä lääkinnällinen puheterapiakuntoutus voidaan toteuttaa päätöksen mukaisesti terapeutin vastaanotolla tai laitoskäyntinä lapsen lähiympäristössä (koti, päiväkoti, koulu). Kela rahoittaa kuntoutuksen ja perheelle ei synny tästä kustannuksia. Kela maksaa myös kuntoutujan muut etuudet.

TÄSTÄ LÖYDÄT LINKKEJÄ LIITTYEN KELAN VAATIVAAN LÄÄKINNÄLLISEEN KUNTOUTUKSEEN:

 

Profiilikuva: Tanja Pohjankoski

Tanja Pohjankoski

Terapeutin profiili »

Miten hakeudun vastaanotolle?

VARAA JA MAKSA ITSE

Ajanvarauskalenteriin päivitän aikoja, jotka sopivat parhaiten yksittäisiin ohjauksiin tai neuvontakäynteihin. Voit varata ja maksaa käynnin itse tai hakea korvausta vakuutusyhtiöstäsi lääkärin lähetteen perusteella.

KUNNAN TAI ERIKOISAIRAANHOIDON MAKSUSITOUMUS

Pidempiaikaiseen kuntoutukseen tarvitset julkisessa terveydenhuollossa laaditun kuntoutussuunnitelman ja maksusitoumuksen. Jos haluat tiedustella vapaita terapiapaikkoja, ota yhteyttä mieluiten jonopalvelun kautta. Voit kuvailla lyhyesti kuntoutustarvetta (tavoite, kerrat, toteutuspaikka, maksaja). Muistathan että henkilö-/potilastietojen luovuttaminen sähköpostitse ei ole suositeltavaa.

KELAN VAATIVA LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

Toimin Kelan palveluntuottajana osassa Varsinais-Suomen kuntia (mm. Turku, Lieto, Masku, Paimio, Nousiainen, Raisio). Mikäli sinulla on jo Kelan kuntoutuspäätös ja haluat tiedustella vapaita terapiapaikkoja, ota yhteyttä mieluiten jonopalvelun kautta. Voit kuvailla lyhyesti kuntoutustarvetta (tavoite, suositellut käyntikerrat, maksaja). Muistathan, että henkilö-/potilastietojen luovuttaminen sähköpostitse ei ole suositeltavaa. Lisätietoa Kelan kuntoutuksesta voit lukea osiosta "Lue lisää".