Päiväkirjasta voimaa: 5 syytä, miksi kirjoittaminen kannattaa!

Tervetuloa lukemaan ensimmäistä blogi-tekstiäni! Olen ratkaisukeskeinen terapeutti, ja haluan innostaa sinua ottamaan kynän käteesi ja vahvistamaan yhteyttä itseesi, ajatuksiisi ja tunteisiisi. Tutkitusti päiväkirjan kirjoittamisella on paljon hyötyä henkiselle hyvinvoinnillemme. Tässä viisi hyvää syytä, miksi kirjoittaminen on kannattavaa ja miten se voi avata sinulle uudenlaisia näkökulmia itseesi ja elämääsi!

1. Tunnetaidot kehittyvät

Päiväkirja on turvallinen paikka ilmaista tunteita ja ajatuksia avoimesti ja syvällisesti. Tunteiden ja ajatusten kirjoittaminen sanoiksi auttaa sinua ymmärtämään ja käsittelemään omia tuntemuksiasi paremmin. Kirjoittamalla saat myös selkeyttä ja etäisyyttä ajatuksiisi ulkoistamalla ne paperille. Tunnetaidot ovat tärkeitä hyvinvoinnillemme. Päiväkirjan avulla voit oppia tuntemaan itseäsi entistä paremmin.

2. Stressi vähenee, mieli kevenee

Arjen kiireiden ja stressin keskellä päiväkirja tarjoaa oivan kanavan purkaa kuormitusta. Säännöllinen kirjoittaminen voi auttaa vähentämään stressihormonien määrää elimistössä ja edistää mielialan paranemista. Kirjoittaessa saat yhteyttä mielessäsi oleviin asioihin ja konkretiaa sille, mitkä asiat aiheuttavat sinulle kuormitusta ja stressiä. Tietoisuuden myötä voit etsiä konkreettisia ratkaisuja ja uusia tapoja selviytyä kuormituksesta ja löytää mielekkyyttä arkeesi. Kiinnitä myös huomiota pieniin hyviin asioihin ja kiitollisuuden aiheisiin. Kiitollisuus on kestävä mielihyvähormoni oksitosiinin lähde.

3. Itsetuntemuksen aarreaitta

Päiväkirja on kuin peili, joka heijastaa sinulle itseäsi. Kirjoittaessasi reflektoit omia ajatuksiasi, toimintaasi ja valintojasi. Tämä auttaa sinua ymmärtämään omia vahvuuksiasi ja heikkouksiasi, sekä tunnistamaan mihin haluat elämässäsi suunnata. Itsetuntemus on avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja päiväkirja voi avata ovia omiin sisäisiin voimavaroihin. Itsetuntemuksen kautta voit oppia hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet ja rakastamaan itseäsi. Hyvinvointisi heijastuu myös lähellä oleviin ihmisiin positiivisesti. Terveestä rakkaudesta ja hyväksynnästä itseä kohtaan sinun on myös helpompi rakastaa ihmisiä ympärilläsi!

4. Istuta luovuuden siemen

Päiväkirja on luovuuden puutarha, jossa ideat, mielikuvitus ja luovat ratkaisut saavat kukoistaa. Kirjoittaminen inspiroi mieltäsi ja auttaa sinua löytämään uusia näkökulmia elämään. Päästä luovuutesi valloilleen, anna mielikuvituksesi lentää ja kirjoita niin kuin kukaan ei olisi arvostelemassa. Kirjoittaminen ei vaadi täydellisiä lauseita tai kieliopin hallintaa - Ainostaan aitoutta ja rohkeutta. Päiväkirja on sinun oma tilasi oppia, kasvaa ja syventää yhteyttä itseesi ja käyttää luovuuttasi.

5. Uskalla unelmoida

Päiväkirja voi toimia myös tehokkaana tavoitesuunnittelun työkaluna. Kirjoittamalla konkretisoit unelmasi ja asetat selkeitä tavoitteita elämällesi. Päiväkirjan avulla voit pitää kirjaa edistymisestäsi ja ylläpitää motivaatiota matkallasi kohti unelmiasi, olivatpa ne sitten pieniä tai suuria. Voit esimerkiksi kuvitella itsesi viiden vuoden päähän, kun elämässäsi on kaikki varsin hyvin. Mitä itse teit tavoitteesi eteen? Kuka sinua auttoi?

Päiväkirjan kirjoittaminen voi olla tärkeä voimavara ja uskon, että myös sinä voit hyötyä siitä monella tapaa. Tartu kynään ja anna kirjoittamisen syventää yhteyttä itsesi kanssa! Saatat ammentamaan kirjoittamisesta paljon hyvää elämääsi!

Profiilikuva: Annika Saralahti

Annika Saralahti

Terapeutin profiili »

Haluatko selkiyttää ajatuksiasi tai kokemuksiasi? Tarvitsetko apua uupumukseen tai ahdistuneisuuteen? Koet ehkä olevasi tienhaarassa oman elämäsi polulla.

Harva ihminen selviää tästä elämästä ilman ongelmia ja haasteita. Joskus omalle mutkittelevalle polulle tarvitaan rinnallakulkijaa ja terapeuttista apua suuntaviivojen etsinnässä ja ajatusten selkiyttämisessä.

Terapiassa autan sinua löytämään voimavaroja oman elämäsi polulle. Uskon, että ratkaisun avaimet ongelmaasi ovat jo sinulla itselläsi.

Terapeuttina pyrin olemaan helposti lähestyttävä ja asiakasta arvostava. Olen kiinnostunut ihmisestä kokonaisvaltaisena arvokkaana yksilönä. Ajattelen, että ihminen on oman elämänsä paras asiantuntija. 

Työskentelen ratkaisukeskeisestä viitekehyksestä käsin, joka on voimavarakeskeistä nykyhetkeen sekä tulevaisuuteen painottuvaa terapiaa.

Lyhytterapia on matalan kynnyksen lyhytkestoista terapiaa ilman lääkärin lähetettä. Terapian kesto määritellään yhdessä asiakkaan kanssa yksilöllisesti tavoitteista ja tarpeista käsin.

Tällä hetkellä tarjoan työnohjausta opiskelijahinnoin.