Maria Koukkari

 • lyhytterapeutti
Erikoistumiset
 • Ahdistuneisuus
 • Elämänkriisi
 • Itsetuntemus
 • Läheisriippuvuus
 • Parisuhdekriisi
 • Stressi
 • Suru
 • Työssäjaksaminen
 • Voimavarakeskeinen terapia
 • Vuorovaikutussuhteet
 • Väkivaltakokemukset
 • Yksilöterapia
Erikoistumiset
 • Ahdistuneisuus
 • Elämänkriisi
 • Itsetuntemus
 • Läheisriippuvuus
 • Parisuhdekriisi
 • Stressi
 • Suru
 • Työssäjaksaminen
 • Voimavarakeskeinen terapia
 • Vuorovaikutussuhteet
 • Väkivaltakokemukset
 • Yksilöterapia
Puhelin +358504624870
Kotisivu http://www.koukkari.fi
Sukupuoli nainen
Kielet suomi

Kuvaus

Teen ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, jonka kesto vaihtelee asiakkaan elämäntilanteen ja tarpeen mukaan. Joskus yksi tapaaminen riittää, jos asiakas saa siitä eväitä ratkaista elämänsä ajankohtaisia haasteita. Toisinaan tarvitaan useampia tapaamisia, jotta solmuun mennyt elämäntilanne alkaa aueta ja kärsimys helpottaa. Tapaamisten tiheys voidaan sopia asiakkaan tarpeiden mukaan.  

Tapaamiset voivat toteutua käynti kerrallaan tai etukäteen sovittuna sarjakäyntinä, jolloin hinta on hieman halvempi.

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian erityispiirteisiin voit perehtyä tutustumalla Valitse terapiasi - sivuston esittelyyn. Huomioithan, että tarjoamani terapia ei ole Kelan tukemaa. 

TERAPIAN HINNAT:

* Ratkaisukeskeinen lyhytterapia 45 min a' 75 e (sis. alv)

* Sarjakäynnit esim. 3 sovittua käyntiä 45 min - 10 %: 202 e (sis. alv)

* Tutustumiskäynti 45 min: 50 e (sis. alv)

Työnohjausta koulutushintaan: valmistun työnohjaajaksi joulukuussa 2022. Koulutus on suunnattu psykoterapeuteille ja muille vuorovaikutustyön ammattilaisille. Opiskeluuni sisältyy pakollisena harjoittelu. Jos olet kiinnostunut työnohjauksesta, ota rohkeasti yhteyttä! Tutkitaan yhdessä, voisinko olla sinulle avuksi työhösi liittyvissä kysymyksissä. 

Työnohjauksessa voidaan käsitellä luottamuksellisesti työn tekemiseen, työyhteisöön ja työpaikan vuorovaikutussuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Työnohjaus voi parantaa motivaatiota ja työssäjaksamista. 

TYÖNOHJAUKSEN HINNAT:

* Työnohjaus 60 min a' 80 e (sis. alv)

* Työnohjaus 90 min a' 120 e (sis. alv)

* Tutustumiskäynti 45 min a' 40 e (sis. alv)  

Työkokemuksen ja koulutuksen avulla hankittu erikoistuminen

Olen Maria Koukkari, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja teologian maisteri. Opiskelen työnohjausta Vuorovaikutusprosessien tutkimuskeskuksen kautta. 

Olen työskennellyt yli 20 vuotta seurakuntien palveluksessa. Olen kohdannut kaiken ikäisiä ihmisiä elämän erilaisten muutosvaiheiden, huolien, surun ja kriisin keskellä. Toki olen saanut iloita myös lapsen syntymästä, nuoren kohtaamisesta ja tuoreen avioparin onnesta.

Rakkaan ihmisen menetys on usein raskas kohta elämässä. Näissä surun hetkissä olen saanut etuoikeuden olla ihmisen vierellä - kunnella - kuulla - olla tukena.

Hautajaisten suunnittelu ja läheisen elämäntarinan kertaaminen on tullut minulle hyvin tutuksi. 

Joskus yhteys surevaan on jatkunut myös hautajaisten jälkeen. Jos suru tuntuu liian raskaalta kantaa, ammattilaisen kanssa keskustelu voi helpottaa oloa ja auttaa tunteiden läpi käymisessä.

Näissä tilanteissa olen saanut olla mukana vuosien ajan. Ikääntyneen ja sairaan vanhemman tai isovanhemman lähtö voi olla hyvä ja turvallinenkin kokemus. Vihdoin kärsimys on päättynyt! Ikävä kuitenkin jää. Puolison kuolema katkaisee joskus pitkän yhteisen elämän. Sopeutuminen uuteen elämänvaiheeseen voi tuntua raskaalta. 

Lapsen tai nuoren ihmisen kuolema tuntuu aina epäoikeudenmukaiselta. Perheenjäsenen suru on musertavan raskas kannettavaksi. Kuinka tästä tilanteesta voi koskaan selviytyä normaaliin arkeen? Läheisten ja ystävien tuki voi kantaa surevaa, myös Käpy ry tarjoaa vertaistukea.  Hautaan siunaamisen hoitanut pappi voi joskus olla perheen tukena pidempään. 

Tarjoamani lyhytterapeuttinen keskustelu voi olla sinulle avuksi, jos kaipaat kokeneen ammattilaisen tukea surusi käsittelyssä. Voimme käsitellä myös hengellisyyteen liittyviä kysymyksiä, jos ne ovat sinulle ajankohtaisia. 

Ihmissuhteet tuovat parhaimmillaan iloa ja onnea elämään. Vuorovaikutussuhteessa ilmenevät haasteet voivat kuitenkin aiheuttaa paljon sisäistä kipua ja kärsimystä. 

Lyhytterapeuttinen keskustelu voi auttaa, jos tarvitset ulkopuolista näkökulmaa mm:

- parisuhteen haasteet 

- toistuvat konfliktit suhteessa omiin vanhempiin tai sisaruksiin

- perheen ruuhkavuosien kysymykset

- murrosikäisen nuoren elämään liittyvät kysymykset

Vaikeat elämänkokemukset

Joskus lapsi tai nuori joutuu kokemaan vaikeita, jopa traumaattisia tapahtumia, jotka aiheuttavat myöhemmin elämässä ahdistusta tai masennusoireita. Koskaan ei ole liian myöhäistä jakaa näitä kokemuksia ammattilaisen kanssa. 

Oman perheen vuorovaikutuksessa voi olla vakavia ristiriitoja, joiden käsittely jää keskeneräiseksi. Aina puhuminen ja avoin tunteiden näyttäminen perheenjäsenten välillä ei onnistu. Kun tällainen tilanne jatkuu pitkään, lapsi oppii toistamaan omassa perheessä opittuja toimintamalleja myöhemmissä ihmissuhteissaan, jolloin hän joutuu vaikeuksiin. 

Keskustelu terapeutin kanssa voi auttaa ymmärtämään, miksi samantyyppiset tilanteet toistuvat elämässä aina uudestaan. Miksi seurustelusuhteet päättyvät tai miksi työpaikalla tietynlaiset työtoverit nostattavat ahdistusta. 

Koululainen saattaa joutua kokemaan kiusaamista, jota ei ole onnistuttu selvittämään. Kiusaamisen seurauksena saattaa olla itsetunnon laskua, ahdistusta tai masennusoireita. Joskus kiusaamiskokemukset toistuvat myöhemmin esim. työelämässä. Keskustelu terapeutin kanssa voi auttaa purkamaan näitä kokemuksia. Kiusaamista kokeneelle voi olla merkittävää oppia hyödylllisiä tapoja puolustaa ja suojata omia rajojaan, jotta kiusaamista ei enää tapahtuisi.

 

 

 

 

 

Tietoa tiloista, laitteista ja kuntoutuksen toteuttamispaikoista

Vastaanottoni Helsingin Ala-Malmilla sijaitsee osoitteessa Ormusrinne 2, Elpymön tiloissa. 

Vastanotolle pääset kävellen Malmin juna-asemalta Pekanraitin kevyenliikenteen väylää pitkin,  Malmin urheiluhallin ohi, Soidintien yli.

Jos tulet omalla autolla, pihassa on muutamia maksuttomia parkkipaikkoja. Muutaman sadan metrin päässä Teerisuontiellä on 4 tunnin paikkoja. 

Elpymön tila toimii Malmin linna-asuinrakennuksessa, katutasossa. Talo on rakennettu 1930-luvulla ja väriltään vaaleankeltainen. 

Tila ei ole esteetön muutaman sisäportaan ja WC pienen koon vuoksi. 

 

Ormusrinne 2 , 00700 Helsinki
75€/45 min