MITÄ JOS EN OLE ”RUTIINI-IHMINEN”
Kannattaako elämäntapoja lähteä tarkastelemaan ja viilaamaan, jos kokee olevansa ”ei-rutiini-ihminen”? Vastaus: kyllä kannattaa. Elämäntapojen viilaamisessa ei ole kyse siitä, että luodaan tiukat rytmit ja säännöt kaikelle ruokailusta palautumiseen ja sitten pysytään ruodussa.
Lukemattomat ihmiset, jotka jopa kokevat olevansa rutiinien rakastajia, joutuvat esimerkiksi työtilanteen takia elämään arkeaan epäsäännöllisessä rytmissä. Vuorotyö tai matkustelua vaativat hommat aiheuttavat väistämättä haastetta rutiinien näkökulmasta, mutta näidenkään reunaehtojen ei tarvitse tarkoittaa totaalista hurlumheitä terveellisten tapojen näkökulmasta tai rutiinien puuttumista. Rutiinit eivät myöskään estä hetkessä elämistä tai extemporevetoja ruokailussa ja muussa elämässä. Päinvastoin jopa. Kun hyvinvoinnin pohja on kunnossa, on sattumille reilusti tilaa, eikä niiden merkitys pääse kasvamaan turhan isoksi. Kun ihminen kokee hyvinvointinsa tärkeäksi, hän löytää kyllä keinot ilman, että on vaihdettava ura ja oman näköinen elämä boot camp tyyliseksi suoritteeksi.
Monet, jotka sanovat vihaavansa rutiineja ja pitävät sitä esteenä elintapojen viilaamiselle, eivät ehkä tule ajatelleeksi, että päivän aikana on kuiteinkin joitain kohtia, jotka menevät enemmän tai vähemmän saman kaavan mukaan. Kun mietit esimerkiksi päivän ensimmäistä tai illan viimeistä tuntia, niin onko todella niin, että herääminen ja nukkumaan meno tapahtuvat joka aamu ja ilta ihan eri lailla? Vai onko sittenkin niin, että aika usein tulee katsottua samat jutut samoilta ruuduilta ennen nukahtamista ja herätessä hörpittyä samat nesteet herätessä, oli kyse sinun kohdallasi sitten sitruunavedestä tai energiajuomasta?
Kuntoon lempeästi-valmennuksessa me tarkastellaan sinun toimintaasi niiden toiveiden ja tavoitteiden näkökulmasta, joiden takia olet valmennukseen osallistunut ja lupaan, että me ei edes yritetä leipoa sinusta kasista viiteen-ihmistä, joka hyödyntää aamu viiden ”mestarien tunnin”, jos tykkäät itse elää vähän rennommalla rytmillä. Tämä onnistuu, kun lähdemme tutkailemaan yhdessä ajankäyttöä, uskomuksia, motivaatiota, sekä tunteen, ajatusten ja toiminnan triangelia. Löydämme kyllä yhdessä keinot niihin kohtiin, jotka sinä koet tärkeäksi, liittyipä se sitten liikkumiseen, syömiseen tai juomiseen. Tärkeintä kaikessa on omannäköinen tyyli, sillä voin luvata, että mikään muu ei tule toimimaan juuri sinun elämässäsi ja arjessa.
VINKKI: Jos koet rutiinit hankalina, mutta haluaisit panostaa hyvinvointiisi, niin mieti hereilläoloajan ensimmäistä ja viimeistä tuntia. Onko siellä jokin tapa, jota voisit pienellä viilauksella viedä haluamaasi suuntaan? Voit tilanteesi mukaan miettiä esimerkiksi syömistä, ruutuaikaa tai juomista. Pidä valitsemasi uusi rutiini niin pienenä, että sen toteuttamatta jättäminen tuntuisi naurettavalta. Sitoudu toistamaan muutaman viikon ajan ja katso mitä tapahtuu.
Irina Skinnari
Tervetuloa ratkaisukeskeiseen terapiaan!
Lyhytterapiassa kanssani on turvallista käsitellä asiaa, kuin asiaa. Tapaamisissa on luottamuksen ilmapiiri ja kohtaan asiakkaani aina yksilöinä. Tulet kuulluksi ja autan sinua lempeällä otteella asiasi käsittelyssä. Olen kohdannut ihmisyyden ja elämän kirjoa jo vuosien ajan sosiaalialan työkentällä ja olen valmis auttamaan sinua.
Viitekehykseni terapeuttina on ratkaisukeskeinen, mikä tarkoittaa että haemme kanssasi aktiivisesti ratkaisua tilanteeseesi. Autan sinua hahmottamaan omia jo olemassa olevia ja orastavia vahvuuksiasi.
Ratkaisukeskeinen keskusteluapu sopii myös pariskunnille. Olen auttanut pareja löytämään paremman yhteyden toisiinsa ja hahmottamaan parisuhteen tulevaisuutta.
Keskusteluapu sopii myös perheen teini-ikäisille ja itselläni onkin pitkä kokemus lasten ja nuorten kanssa työskentelystä.
Asiakkaiden kokemuksia terapiasta:
"Elämänhalu palasi terapian myötä."
"Käytiin läpi mun ajatuksia ulkopuolisuuden tunteista, omista tarpeista ja vahvistusta sille, mitä oon jo käynyt läpi."
"Aika syvälle mentiin jo yhdessä tapaamisessa ja hyvin pääsi juurisyihin kiinni."
"Ilman Irinan apua en olisi päässyt näin pitkälle. Masennusoireet ovat pysyneet poissa."
Lisää palautteita voit lukea alla olevasta linkistä:
Kokemuksia terapiasta :: Mieliateljee (webnode.fi)
Jokaisen palautteen julkaisuun on lupa.