Palautuminen kuuluu myös työpäiviin
Palautumisen(kaan) suhteen ei kannata elää sitku-elämää: "palaudun sitku on viikonloppu/kesäloma/eläke." Parhaassa tapauksessa palautumista tapahtuu joka päivä ja myös työpäivän aikana.
Ja mitä se työpäivän aikana tapahtuva palautuminen sitten voisi olla? No esimerkiksi taukojen pitämistä. Lähes kaikki asiakkaani pitävät taukojen pitämistä teoriassa tärkeinä, mutta käytännössä ne usein jäävät pitämättä. Syitä on monia: työn imu vie mennessään ja tauot unohtuu, tai ei ehdi, tai haluaa olla tehokas ja tauot tuntuu turhalta kun saman ajan voisi käyttää töiden tekemiseen. Inhimillistä ja ymmärrettävää kyllä, mutta johtaako se sitten siihen aina niin toivottuun tehokkuuteen niin sitä en usko. Itseasiassa ajattelen, että se on juuri päinvastoin ja ajatuksen pitäisikin olla tämä: haluan olla tehokas työssäni ja SEN TAKIA pidän taukoja.
Millainen sitten olisi se hyvä ja nimenomaan palauttava tauko? Mielestäni kannattaa kokeilla tehdä jotain päinvastaista jota teet työssäsi: jos olet työssä jatkuvasti ihmisten kanssa tekemisissä, ole tauolla yksin. Jos teet töitä ulkona, tule tauolla sisälle ja päinvastoin. Jos työksesi katselet läppärin ruutua, älä tauolla katsele puhelimen ruutua vaan vaikkapa ulos ikkunasta. Ja kun opettelet tähän vielä muutaman simppelin hengitysharjoituksen, niin lyhytkin tauko voi saada ihmeitä aikaan palautumisen suhteen.
Ja hei, tätä(kään) ei kannata ihan purematta niellä. Aina löytyy meitä, jotka neuvomme mitä "kannattaisi" tehdä ja tällaiseen on hyvä suhtautua kriittisesti. Älä siis usko kaikkea mitä luet, mutta kokeile itse. Merkkaa vaikka kalenteriin 1-2 viikon jakso, jolloin pidät muutaman lyhyen ja hyvän tauon työpäivän aikana + kunnon lounastauon. Katso vaikuttaako jaksamiseesi positiivisesti vai ei. Ja jos huomaat että ei vaikuta mihinkään mitenkään, tai vaikutus olisikin negatiivinen, aina voit palata tekemään töitä ilman taukoja ;)
Kati Eskelinen
Lämpimästi tervetuloa terapiaan
Heippa, olen Kati, yksilö-, ja pariterapeutti Keravalta. Vastaanottoni sijaitsee Keravan keskustassa, ja myös etätapaamiset ovat mahdollisia.
Terapeuttina tarjoan luottamuksellisen ja turvallisen tilan, jossa voit tutkia elämääsi ja löytää uusia näkökulmia. Olen läsnä, empaattinen ja tarvittaessa sopivasti haastava – tavoitteenani on auttaa sinua kohti parempaa tasapainoa ja ymmärrystä itsestäsi. Koulutukseltani olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Suomalainen eroseminaari -ohjaaja, ja olen opiskellut myös tunnekeskeisen pariterapian perusteet. Vastaanotolleni ovat tervetulleita sekä yksilöt että parit.
Pariterapia – yhteyttä ja ymmärrystä
Pariterapiaan hakeudutaan esimerkiksi kommunikaation haasteiden, arjen sujumattomuuden tai vaikeiden keskusteluaiheiden vuoksi. Se tarjoaa tilan käsitellä myös esimerkiksi pettämistä, eroajatuksia tai jo tehtyä eropäätöstä. Terapeuttina olen puolueeton ja molempia varten – autan paria vahvistamaan yhteyttään, syventämään ymmärrystä itsestään ja toisistaan sekä löytämään uusia tapoja kohdata haasteet yhdessä.
Pariterapiaan kannattaa hakeutua mieluummin ajoissa kuin liian myöhään. Voit tulla pohtimaan parisuhdettasi myös yksin, jos kumppanisi ei syystä tai toisesta halua osallistua.
Jokainen ansaitsee tulla kuulluksi ja nähdyksi aitona itsenään
Terapiassa syvennytään itsetuntemukseen ja itsemyötätuntoon, ja vaikeitakaan tunteita ei tarvitse kohdata yksin. Mikään asia ei ole liian suuri tai pieni yhdessä pohdittavaksi. Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet.
Lisää tietoa minusta ja ajatuksistani löydät instagramista: terapiahuone_kati sekä nettisivuiltani: terapiahuone.net
Asiakkaiden palautetta minusta:
“On mahtavaa kun uskallat sanoa nätisti mutta suoraan. Varmaan isoimpia ahaa-elämyksiä aikoihin. Ei aina pääse eteenpäin pään silittelyllä”
“Eka tapaaminen jännitti hirveästi mutta ei se ollutkaan kauheaa. Nykyään odotan tapaamisia innolla”
“Oli yllättävän helppoa puhua kanssasi asiasta, josta en ole kunnolla puhunut kenellekään koskaan aikaisemmin.”
“Keskusteluissamme on eteenpäin menevä ote, se on hienoa.”
“Miten osaatkin kuunnella ja kuulla asioita, joita itse en ole edes tajunnut. Ja miten helppo sinulle on puhua. Tapaamisen jälkeen olin ihan loppu ja itkuinen, mutta silti oli helpompi hengittää. Kiitos.”
“Tapaamiset ovat olleet antoisia ja olet löytänyt yllättäviäkin näkökulmia, ja sitä kautta avannut omaa ajatteluani omasta käyttäytymisestä ja omista ajatuksistani. Kiitos.”