Tarjoan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa etäyhteydellä aikuisille ja nuorille.
Palveluihin sisältyvät yksilö- ja pariterapia.
Tietoa ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia tarkoittaa matalan kynnyksen ammatillista keskusteluapua, johon ei tarvita diagnoosia tai lähetettä. Asiakas voi suoraan varata ajan terapeutille.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden ja elämänhallinnan haasteisiin. Vaikeudet voivat olla pidempiaikaisia tai äkillisiä ja ne voivat liittyä jokapäiväiseen arkeen tai elämän arvaamattomiin myllerryksiin. Erilaisia haasteita yhdistävä tekijä on tahto saada niihin tukea, ymmärrystä, apua, lohtua ja vastauksia. Usein kompastuskivet ja kipukohdat sisältävät toiveen muutoksesta.
Tapaamisia on asiakkaan tarvitsema määrä, tyypillisesti 1-20 kertaa. Tapaamisten aikana muun muassa jutellaan, pohditaan, kuunnellaan ja tehdään harjoituksia -lempeästi ja ymmärrettävästi. Asiakas saattaa saada myös valinnaisen kotitehtävän toteutettavaksi.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on kannattelevaa, oivaltavaa ja maanläheistä tukea, joka muovautuu eri tilanteisiin ja tarpeisiin. Tavoitteena on löytää konkreettisia keinoja, joilla voi vähentää ongelman vaikutusta, lisätä päivittäistä jaksamista ja parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Samalla oppii enemmän itsestään ja uusia näkökulmia.
Minä terapeuttina
Olen kanssakulkija, tukipilari ja opas asiakkaan matkalla kohti muutosta -aina siihen asti, kunnes asiakas kokee olevansa valmis jatkamaan itsekseen. Toisinaan taival etenee vauhdilla ja toisinaan rauhallisempaa tahtia, välillä tiukasti tulevaisuuteen suuntautuen ja välillä enemmän menneisyyttä puiden, joskus yhteen aiheeseen keskittyen ja joskus useampaa aihetta käsitellen. Jokaisesta matkasta tulee ainutlaatuinen, asiakkaan näköinen.
Lyhytterapeuttina perusperiaatteeni on asiakkaan hyvinvoinnin, elämänhallinnan ja elämänlaadun tukeminen asiakkaan omien vahvuuksien ja voimavarojen pohjalta. Käytän pääasiassa ratkaisukeskeistä viitekehystä, mutta hyödynnän lisäksi kognitiivista ja narratiivista lähestymistapaa. Noudatan lyhytterapeutin eettisiä ohjeita, jotka ovat luettavissa Lyhytterapeuttiyhdistyksen sivuilla: Eettiset ohjeet – Lyhytterapeuttiyhdistys