Sonja Hartikainen

  • ratsastusterapeutti
Profiilikuva: Sonja Hartikainen
Ei vapaita aikoja seuraavaan 6kk
Erikoistumiset
  • Neurologinen kuntoutus
  • Vammaisratsastus
Erikoistumiset
  • Neurologinen kuntoutus
  • Vammaisratsastus
Puhelin 0407643173
Kotisivu http://www.tmi-sonjahartikainen.fi
Kielet suomi, englanti

Kuvaus

Tarjoan ratsastusterapiapalveluita mm. ahdistuksen ja masennuksen hoitoon, sekä neuropsykiatrista kuntoutusta tarvitseville henkilöille. Asiakkaasta riippuen ratsastusterapian tavoitteet voivat painottua muun muassa toiminnallisiin, pedagogisiin, psykologisiin tai motorisiin tavoitteisiin, sekä eettisiin taitoihin ja valmiuksiin.

Palveluni on Aluevalvontaviraston (AVI) hyväksymää ja se on kirjattu palveluntuottajarekisteriin. Otan asiakkaita vastaan niin itsemaksavana kuin kunnan, kuntayhtymän tai sairaanhoitopiirin myöntämällä maksusitoumuksella.

Ratsastusterapian avulla opitaan kehon ja mielen yhteyttä, syy-seuraussuhteita, oman toiminnan vaikutusta itseen, hevoseen ja ympäristöön. Hevosen peilaamien tunteiden avulla opitaan ymmärtämään oman tunnetilan ja energiatason säätelyn, sekä kehonkielen merkitystä. Hevosen liikkeen avulla haetaan kehotietoisuuden lisäämistä. Ratsastusterapian vaikutukset syntyvät vuorovaikutuksen, kokemuksellisuuden ja osallisuuden kautta, jolloin tunnetaidot, itsetuntemus ja itsetunto, sekä elämänhallinta vahvistuvat.

Työkokemuksen ja koulutuksen avulla hankittu erikoistuminen

Olen työskennellyt mielenterveys -ja päihdepalveluissa, sekä vammaispalveluissa vuodesta 1994. Toiminnallisten menetelmien avulla toteutettava yksilö -ja ryhmäkuntoutus on vahvaa erityisosaamistani. 

Tietoa tiloista, laitteista ja kuntoutuksen toteuttamispaikoista

Tuotan ratsastusterapiapalveluja Tuomarinkylän ratsastuskoululla. Tuomarinkylän upea kulttuuriympäristö tarjoaa hienot puitteet kokemiseen ja elämyksiin luonnon keskellä kaikkina vuoden aikoina. Toimipaikka sijaitsee hyvien liikenne yhteyksien päässä  n. 15 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta.

Palveluntarjoajalla ei ole ajanvarauskalenteri käytössä.

Ole yhteydessä palveluntarjoajaan tiedustellaksesi vapaita aikoja.

Palveluhinnasto

Palveluhinnasto ei käytössä