Marko Autio

  • psykoterapeutti
Profiilikuva: Marko Autio
Ei vapaita aikoja seuraavaan 6kk
Erikoistumiset
  • Kognitiivinen psykoterapia
  • Mindfulness
  • Ratkaisukeskeinen psykoterapia
Erikoistumiset
  • Kognitiivinen psykoterapia
  • Mindfulness
  • Ratkaisukeskeinen psykoterapia
Kelan palveluntuottaja
Puhelin 0503402401
Kotisivu http://www.kasvutila.fi
Kielet suomi

Kuvaus

Elämää voi ymmärtää taaksepäin, mutta sitä on elettävä eteenpäin tässä ja nyt. Mikäli elämä kangertaa, tarjoudun tueksesi lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Psykoterapeuttina (Valvira) käytän pääasiassa ratkaisukeskeistä ja kognitiivista lähestymistapaa reitin löytämiseksi. Ajat maanantai-iltaisin (tapaaminen 50 min/ 90€; tutustumistapaaminen 50 min/45€).

Työskentelyotteeni on voimavarakeskeinen, keskittyen tähän hetkeen, vaikka välillä haetaankin vauhtia menneisyydestä ja tähtäimessä on tuleva elämä. Turvallisen suhteen luominen on terapian onnistumisen edellytys. Terapiasuhteen toimivuutta arvioimme asiakkaan kanssa yhdessä säännöllisesti. Hahmottelemme prosessin aluksi yhdessä asiakkaan tilannetta ja määrittelemme terapian tavoitteen. Etsimme tavoitteen suuntaisia pieniä askeleita sekä keinoja ja voimavaroja niiden toteuttamiseksi. Välillä tarkistamme suuntaa ja tahtia. Aktivoin keskustelua tarvittaessa rauhallisesti tarkennellen ja kysyen. Välillä piirtelemme paperille kuvia, kaavioita tai sukupuuta. Näillä keinoin autan asiakasta sanoittamaan ja jäsentämään uudella tavalla monimutkaisena näyttäytyviä asioita. Rohkaisen asiakasta myös erilaisten kognitiivisten harjoitusten tekemiseen. Harjoitteet sisältävät mm. itsetarkkailua mietiskelyä ja altistusta. Näitä tehdään sekä vastaanotolla yhdessä että tapaamisten välissä tuetusti.
Olen luonteeltani rauhallinen ja pohdiskeleva. Etsin myötätuntoisesti ja yhdessä asiakkaan kanssa hänen hukassa olevia avaimiaan. Koska avaimet löytyvät asiakkaalta, annan tässä etsinnässä hänelle tilaa. Terapeutin tärkein työkalu on kuulevat korvat, jotka ottavat puolueetomasti vastaan. En kuitenkaan ole hiljainen terapeutti, vaan aktivoin asiakkaan pohdintaa uusia näkökulmia avaavalla ja voimavarakeskeisellä keskustelulla sekä kognitiivispohjaisilla harjoitteilla, joiden toimivuutta rohkaisen kokeilemaan turvallisessa ohjauksessani. Tässä käytän persoonani luovaa puolta sekä monipuolista osaamistani. Olen myös huumorintajuinen, mutta käytän sitä maltilla ja asiakasta kunnioittaen.

Työkokemuksen ja koulutuksen avulla hankittu erikoistuminen

Valmistuin ratkaisukeskeiseksi ja integratiiviseksi psykoterapeutiksi joulukuussa 2014 SPI-yhdistyksestä. Integratiivinen työote antaa valmiudet huolehtia kaikille terapiasuuntauksille yhteisistä ja tutkitusti vaikuttavista elementeistä sekä käyttää joustavasti erilaisia lähestymistapoja, joihin olen hankkinut koulutusta. Valmistuin 2019 kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi ICT-instituutista antaen valmiudet ns. III sukupolven kognitiivisten menetelmien käyttämiseen (mm. skeematerapia, HOT). Olen mindfulness -ohjaaja (ICT-instituutti). Työskentelen perheneuvojan virassa Espoon perheasiain neuvottelukeskuksessa ja integratiivista työotettani täydentää perheneuvojan erityiskoulutus, jossa painottuu pariterapeuttinen osaaminen (mm. psykodynaamisesta ja kiintymyssuhdeteoreettisesta näkökulmasta). Pohjakoulutukseltani olen teologian maisteri (1996). Aikaisemmin olen työskennellyt mm. kasvatustyön pastorina ja henkilöstökoulutusten koordinaattorina, mikä on vahvistanut monipuolista osaamistani.

Tietoa tiloista, laitteista ja kuntoutuksen toteuttamispaikoista

Tapaamiset joko vastaanottotilassa Espoon Tapiolassa hyvien yhteyksien äärellä tai etätapaamisena videoyhteydellä.

Palveluntarjoajalla ei ole ajanvarauskalenteri käytössä.

Ole yhteydessä palveluntarjoajaan tiedustellaksesi vapaita aikoja.

Palveluhinnasto

Palveluhinnasto ei käytössä