Marita Anttila
- psykoterapeutti
Erikoistumiset | |
|
Puhelin | 0409382332 |
Sähköposti | marita.anttila@dnainternet.net |
Kotisivu | http://www.terapiasilmu.fi |
Sukupuoli | nainen |
Kielet | suomi, englanti |
Tarjoan etäterapiaa
Kuvaus
Psykoanalyyttinen yksilöterapia
Pari- ja perhepsykoterapia
Solmuja parisuhteessa -parineuvojakoulutus
TFPP Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia, koulutuksessa (2023-2025)
Terapeuttina olen aktiiivnen, kuunteleva ja keskusteleva. Psykoanalyyttisen psykoterapian hoitosuhteen turvin voidaan käydä läpi kokemuksia, jotka ovat ylittäneet aikaisemman vastaanotto- ja sietokyvyn ja joiden kokemuksien suhteen potilas on jäänyt liian yksin.
Psykoanalyyttisen teorian mukaan ihmisen mieli rakentuu vuorovaikutuksellisena kehitysprosessina niistä subjektiivisista kokemuksista, jotka ovat syntyneet varhaisissa vuorovaikutussuhteissa. Siksi niitä myös hoidetaan vuorovaikutukseen perustuvassa terapiasuhteessa yhdessä potilaan ja terapeutin kanssa. Terapiassa pyritään ymmärtämään potilaan oireiden taustalla olevia elämäntapahtumia, traumaattisia kokemuksia ja psyykkisiä vaille jäämisiä sekä läpityöskentelemään niitä. Tavoitteena on lisätä potilaan itsehavainnointia ja itseymmärrystä ja sitä kautta saada aikaan psyykkistä muutosta.
Menneisyyden ja kokemusten nähdään muokkaavan nykyistä ajatusmaailmaamme, käytöstämme ja ongelmanratkaisukykyämme. Ihminen saattaa tietynlaisessa tilanteessa reagoida tai toimia aina saman kaavan mukaan, hahmottamatta toimintansa tai reaktionsa syitä. Psykoterapiassa pyritään luomaan tilanne, jossa henkilö voi mahdollisimman vapaasti kertoa havainnoistaan, mielleyhtymistään, ajatuksistaan ja tunteistaan.
Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia (TFPP) on aikarajallinen 10-20 kerran hoitomuoto. Siinä keskitytään tunnekokemukseen. Tavoitteena on tunnistaa taustalla olevia perustunteita, jotka liittyvät psyykkisiin oireisiin esim. ahdistus, masennus ja pelot; kehollinen oireilu (kipu, jännitys) ja muihin tunnereaktioihin (mm. häpeä, syyllisyys). Tunteet ovat psyykkisen hyvinvointimme avaintekijä. Tunteet ohjaavat ajatuksiamme, tekojamme ja vuorovaikutustamme. Terapiassa on tilaisuus käsitellä käsittelemättä jääneitä kokemuksia ja tunteita ja sitä kautta saada enemmän ymmärrystä itseen, omaan historiaan ja omiin toimintatapoihin.Tunteiden kautta on mahdollista saada paremmin kosketusta siihen miten suhtaudumme elämään, miten toimimme ihmissuhteissa ja miten reagoimme haastavissa tilanteissa.
Pariterapia tarjoaa apua ristiriitoihin, joihin parin on vaikea löytää itse ratkaisuja. Yleisiä syitä hakeutua pariterapiaan ovat mm. kommunikaatio-ongelmat, puhumattomuus, toistuva riitely, etääntyminen tunnesuhteesta, läheisyyden puute, uusperheen ristiriidat ja kriisitilanteet kuten uskottomuus ja erouhka.
Perheterapian avulla pyritään ymmärtämään ja hoitamaan perheenjäsenten välisissä vuorovaikutussuhteissa esiintyviä ongelmia tai yksittäisellä perheenjäsenellä esiintyviä vaikeuksia. Perheterapiaan hakeudutaan yleensä vanhemmuuteen, lasten kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa, perheen kommunikaatio-ongelmissa ja erilaisissa perheen kriiseissä.
Kasvatustuki vanhemmille. Kasvatustukea voi tarvita silloin, kun vanhemmuteen liittyy haasteita ja ristiriitoja. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi, kun kasvatus tuntuu haasteelliselta/ vaikealta, vanhemmuuteen tarvitaan lisää voimavaroja, vanhemmilla on keskinäisiä vaikeuksia, kodin ilmapiiri on jännittynyt, lasten tapaamisissa on ongelmia tai uusperheen arki on kuormittavaa.
Kela-korvavttavuus: yksilöpsykoterapia sekä pari- ja perheterapia.
Työkokemuksen ja koulutuksen avulla hankittu erikoistuminen
Minulla on pitkä työkokemus ihmissuhdetyöstä niin yksilöiden (aikuiset, nuoret), parien ja perheiden kanssa lähes 30 vuotta, mm. perheneuvolassa ja sosiaalipalveluissa. Psykoterapiatyötä olen tehnyt yli 15 vuotta.
Tietoa tiloista, laitteista ja kuntoutuksen toteuttamispaikoista
Vastaanotto: Oulu, Kasarmintie 15, 1. krs 90130 Oulu
marita.anttila@dnainternet.net
Ajanvaraus
Palveluntarjoajalla ei ole ajanvarauskalenteri käytössä.
Ole yhteydessä palveluntarjoajaan tiedustellaksesi vapaita aikoja.