Anne Rautio-Honkavaara

 • fysioterapeutti
 • ratsastusterapeutti
 • työnohjaaja
Profiilikuva: Anne Rautio-Honkavaara
Vapaita aikoja alle 3kk
Erikoistumiset
 • NDT/Bobath
 • Lasten fysioterapia
 • Neurologinen fysioterapia
 • Työnohjaus
Erikoistumiset
 • NDT/Bobath
 • Lasten fysioterapia
 • Neurologinen fysioterapia
 • Työnohjaus
Kelan palveluntuottaja
Puhelin +358405385697
Kotisivu https://www.ratsastusterapiakuntoutus.fi
Kielet suomi, ruotsi, englanti

Kuvaus

Anne Rautio-Honkavaara

Fysioterapeutti (NDT-Bobath), Ratsastusterapeutti, Vauvaterapeutti, Työnohjaaja (rekisteröity / työnohjaajat ry)

Anne on kokenut ja koulutettu osaaja neurologisen fysioterapia alalla. Hän on vastannut Centaurion oy:ssä kuntoutustoiminnasta vuodesta 1993. Hänellä on pitkän kokemuksen tuoma valmius myös ohjata asiakkaita kuntoutusasiossa kokonaisvaltaiseti suhteesssa lääkäreihin, Kelaan, HUS:iin ja muihin kuntotusta määrääviin tai maksaviin tahoihin. Erityisosaamisena voi mainita erikseen vauvojen sekä pienten lasten neurologisen kehityksen arvioinnnin ja heidän neurologisen kuntoutuksensa laadukkaan toteuttamisen. Varhainen laadukas erikoistunut fysioterapia on erityisen tärkeä myöhemmälle sensomotoriselle kehitykselle.

Centaurion oy tuottaa lasten, nuorten sekä aikuisten neurologista kuntoutusta ja näille ryhmille myös ratsastusterapiaa sekä allasterapiaa. Lisäksi toteutamme toimintaterapiaa. Toimintaterapeuttimme tarjoaa kuntoutusta vaikeavammaisten lasten ja nuorten lisäksi  myös lasten- ja nuorisopsykiatrian sekä lastensuojelun asiakkaille. Toimintaterapeutti Tatiana Peräoja on myös ratsastusterapeutti.

Kotisivumme osoitteessa: https://www.ratsastusterapiakuntoutus.fi

Työkokemuksen ja koulutuksen avulla hankittu erikoistuminen

Koulutukseltaan Anne on fysioterapeutti (neurologisen kuntoutuksen erikoistuminen NDT-Bobath) ja ratsastusterapeutti. Hän on toiminut fysioterapeuttina vuodesta 1992 ja ratsastusterapeuttina vuodesta 1993. Lisäksi hänellä on NDT-Bobath vauvaterapia- (1998) sekä työnohjaajakoulutus (2004). Vauvaikäisten motoriikan testaukseen liittyvän TIMP -koulutuksen hän suoritti 2008.

Vuodesta 1996 lähtien hän on toiminut yhtenä ratsastusterapiakoulutuksen suunnittelijana ja kouluttajana Ypäjän Hevosopistossa. Anne on ollut pikään Suomen Ratsastusterapeutit ry:n hallituksen jäsen. Tällä hetkellä hän ei ole hallitusvastuussa, mutta on sen yhteyshenkilö KELA:n kuntoutustyöryhmään. Anne on syksyllä 2020 valmistumassa NDT-Bobath kouluttajaksi.

Tietoa tiloista, laitteista ja kuntoutuksen toteuttamispaikoista

 • Vuonna 2016 valmistunut laadukas vastaanottomme "Korona" on tilava (145 neliömetriä) ja suunniteltu nimenomaan fysio- ja toimintaterapiakäyttöön. Se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monipuoliseen liikkumiseen. Yläkerrassa on käytössä 76 m2 hyvin suunniteltua ja varustettua toimintatilaa. Alakerran 69 m2 terapiatilassa on kuntosali-/kuntoilutila. Esimerkiksi porraskävelyä voi harjoitella siihen suunnitelluissa pitkissä tuella varustetuissa portaissa. Uudet tilamme antavat erinomaiset mahdollisuudet lasten, mutta myös aikuisasiakkaiden mielekkääseen ja monipuoliseen kuntoutukseen.
 • Meillä on ainutlaatuiset mahdollisuudet toteuttaa ratsastusterapiaa upeassa tallissa ja ympäristössä. Käytössä on täysimittainen maneesi, minkä vuoksi myöskään sää ei haittaa terapian toteutusta, kun ratsastaa voidaan myös sisällä. Tilat ovat uudet, monipuoliset, helposti liikuttavat ja käytössä on myös Inva WC.

Palveluntarjoajalla ei ole ajanvarauskalenteri käytössä.

Ole yhteydessä palveluntarjoajaan tiedustellaksesi vapaita aikoja.

Palveluhinnasto

Palveluhinnasto ei käytössä