Jaakko Monthan
Kipu eri muodoissaan on normaali osa ihmiselämää. Aiheutamme tyypillisesti lisää tuskaa itsellemme esimerkiksi pitämällä kiinni toimimattomista mielensisäisistä säännöistä, pyrkimällä kontrolloimaan tunteitamme ja ajatuksiamme sekä toimimalla omia arvojamme vastaan.
Hyväksymis- ja omistautumisteriaan (HOT) perustuvan lyhytterapian avulla on mahdollista kehittää psykologista joustavuutta. Tällöin on mahdollista kehittyä taidoissa olla avoimena aikaisemmin vältetyille tai vastustetuille ajatuksille ja tuntemuksille, olla täysipainoisesti nykyhetkessä ja ottaa käytännön askelia kohti omannäköistä elämää. Näin yleisiä haasteita, kuten häiritseviä ahdistuneisuus-, ja masennusoireita, riippuvuuksia, jatkuvaa stressiä, itsetuntovaikeuksia, vaikeita elämäntilanteita sekä ihmissuhdehaasteita voidaan käsitellä toimivilla tavoilla.
Olen Valviran laillistama psykologi lämminhenkisellä ja kunnioittavalla tyylillä. Autan asiakkaita käsittelemään vaikeita ajatuksiaan, tunteitaan ja elämäntilannettaan joustavammilla ja toimivammilla tavoilla. Joustavammat tavat kohdata oma kokemus usein mahdollistaa itselle tärkeiden asioiden tavoittelemisen. Voit tulla vastaanotolleni monenlaisten huolenaiheiden kanssa lyhytterapeuttisille käynneille, tapaamisten määrä sovitaan tarpeen mukaan. Terveys ei ole vain ongelmien puutetta, vaan hyvinvointia, itselle merkityksellisiä tekoja ja tärkeitä ihmissuhteita.
Uskon vahvasti, että kokemasi vaikeudet eivät määritä mahdollisuuksiasi elää merkityksellistä ja täyttä elämää. Työskentelyäni kuvaa rohkeus olla olennaisten asioiden äärellä, uteliaisuus sisäisten kokemusten tarkastelulle ja toiveikkuus mahdollisuudesta muutokseen. Minulle on tärkeää kuulla asiakkaan yksilöllinen tilanne esimerkiksi ajatusten, tunteiden, käyttäytymisen, elämäntilanteen ja sosiaalisten suhteiden tasolla. Tapaamisten pääpaino on nykyhetkessä sekä tulevaisuuden mahdollisuuksissa.
Olen joustavan terapeuttisen työskentelyn ystävä, “oikeat” menetelmät ja tavoitteet ovat henkilö- tilanne-, ja aikasidonnaisia. Minulle on tärkeämpää tasa-arvoinen yhteistyösuhde kuin hierarkkinen asetelma psykologin ja asiakkaan välillä. Näen mielenterveyden kokonaisvaltaisesti, huomioiden esimerkiksi sosiaaliset suhteet, opiskelu-/työkyvyn, ruokavalion, unen, harrastukset, liikunnan ja nykytilanteessa tarvittavat taidot. Lämpimästi tervetuloa!