Käyttäjällä ei ole yhtään blogikirjoitusta.
Profiilikuva: Katri Savolainen

Katri Savolainen

Terapeutin profiili »

”Mielestäni mielen huoltamisen tulisi olla yhtä arkipäiväistä kuin kuntoilun ja salilla käymisen.”

Olen Katri Savolainen, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, parilyhytterapeutti ja kertaterapeutti. Koulutukseltani olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sosiaalipsykologi, valtiotieteiden maisteri ja sosionomi. Olen parhaillaan neuropsykiatrisessa valmentajakoulutuksessa (ADHD/ADD, autismikirjo, Tourette).

Olen aina ollut erittäin kiinnostunut ihmisten käyttäytymisestä ja elämäntarinoista. Juuri kiinnostus ihmisten käyttäytymiseen ajoi lukemaan sosiaalipsykologiksi. Minulle merkityksellistä on ihmisten aito kohtaaminen sekä heidän kuulluksi tulemisensa. 

Mielestäni mielen huoltamisen tulisi olla yhtä arkipäiväistä kuin kuntoilun ja salilla käymisen. Jokainen tarvitsee elämäänsä mielen hyvinvointiin erikoistuneen ammattilaisen, jonka kanssa jakaa elämän mukanaan tuomat haasteet ja karikot. Haluan osaltani olla murtamassa kaikkia niitä tabuja, joita mielenterveyteen liittyy.

Et tarvitse kriisiä voidaksesi tulla tapaamaan minua. Mikään asia ei ole liian pieni tai merkityksetön jakaa se yhdessä. Jaettu taakka on aina pienempi kantaa.

Yritykseni nimi 25. tunti® tulee omasta mielen hyvinvoinnin filosofiastani. Uskon nimittäin, että jos ihminen huoltaa mieltään säännöllisesti, hän saa vuorokauteensa yhden ylimääräisen tunnin. Tuo tunti tulee siitä kokemuksesta, että päivään saa mahtumaan enemmän itselle merkityksellisiä asioita, kun mieli on tasapainossa ja voi hyvin. Kun mielesi on rentoutunut, pystyt keskittymään kokonaisvaltaisesti käsillä oleviin tehtäviisi sekä olet aidosti läsnä.

Minkälainen terapeutti olen?

Terapeuttina minua on kuvailtu empaattiseksi mutta jämäkäksi sekä helposti lähestyttäväksi. Työotettani on kuvailtu lempeäksi ja kokonaisvaltaiseksi. Olen aidosti kiinnostunut asiakkaistani, ja heittäydyn rakastamaani työhön koko sydämelläni.

Minulle on tärkeää, että sinulla on luonani hyväksytty ja turvallinen olo. Keskustelumme ovat aina täysin luottamuksellisia, ja olen vaitiolovelvollinen. Terapiassa ei ole asioita, joista ei voi puhua. 

Elämäntehtäväni on saada sinut voimaan paremmin. Minulle tärkeintä on auttaa sinua palauttamaan yhteys hyvinvoivaan, todelliseen omaan itseesi sekä auttaa kirkastamaan niitä arvoja, jotka ovat sinulle tärkeitä. Palvelulupaukseni sinulle on: Lupaan, että voit paremmin tapaamisemme jälkeen. Keskustelu auttaa aina!