Videoterapia – miksi järjestäisin sitä ja mitä hyötyä siitä on minulle tai asiakkaalleni?

Kuva: Videoterapia – miksi järjestäisin sitä ja mitä hyötyä siitä on minulle tai asiakkaalleni?

Reilu pari vuotta sitten huomasin paikallisessa sanomalehdessä uutisen: ”Lapset joutuvat odottamaan jopa puoli vuotta puheterapiaan pääsyä.” Tämän luettuani soitin muutamalle tusinalle terapeutille ja kysyin pitääkö uutinen paikkansa.

Haastattelin terapeutteja aikani ja yritin löytää perimmäisen syyn pitkille odotusajoille. Yksi useimmin kuultu syy oli se, että terapiatyö on niin aikaan ja paikkaan sidottua – joko asiakas matkustaa terapeutin toimistolle tai terapeutti matkustaa tapaamaan asiakasta.

Kysyin, helpottaisiko työkalu, jonka avulla voisi tavata asiakasta reaaliajassa, mutta ajasta ja paikasta riippumatta? -”Kyllä!”

Ihmettelin asiaa, koska meillähän on ollut käytössä jo Skypet ynnä muut videopuhelutyökalut muutaman vuosikymmenen. ”Ne ovat laittomia käyttää alallamme.” -“Ahaa...”

Tämän jälkeen aloin kehitellä turvallista ja helppokäyttöistä, Valviran säädöksiä noudattavaa työkalua asiakkaiden tapaamisiin videolla, ajasta ja paikasta riippumatta. Nyt Solki.liveä käytetään terapeutin ja asiakkaan kommunikoinnissa päivittäin.

Usein videoterapiaan liittyy erilaisia uskomuksia:

  • Se vaatii tietoteknistä taitoa
  • Käyttöönotto on hankalaa
  • Sen järjestäminen on kallista

Nämä uskomukset ovat vääriä, ainakin osittain. Videoterapialla ei tietenkään voi korvata kasvokkain tapahtuvaa kohtaamista, mutta sen avulla voidaan helpottaa omaa ja asiakkaan arkea paljonkin. Se ei tarkoita, että jokainen asiakastapaaminen hoidetaan videon välityksellä.

Videoterapia ei vaadi sinulta muita laitteita kuin internet-yhteyden, kameran sekä mikrofonin. Nämä nykyään löytyvät jo useimmista kannettavista tietokoneista. Käyttöönotto ei myöskään ole hankalaa, sillä me opastamme sinua videoterapian järjestämisessä. Tällöin videoterapia ei jää kiinni tietoteknisistä taidoista. Se ei ole kallista – ainakaan Solki.livellä - sillä laskutus perustuu pelkästään käyttöösi. Jos esimerkiksi järjestät tunnin mittaisen videoterapian asiakkaasi kanssa, sen hinta on 1,50€. Jos tapaaminen kestää vain puoli tuntia, hinta on 0,75€ ja niin edelleen.

Minulla on myös mielenkiintoisia kokemuksia terapeuttien webinaareista. Niitäkin on järjestetty, ja tulokset ovat olleet loistavia. Webinaari on siis samantapainen “videotapaaminen”, mitä kahdenkeskinen videotapaaminen, mutta siinä voidaan tavoittaa helposti kymmeniä tai satoja asiakkaita yhdellä kertaa. Solki.livellä voi siis tavata asiakkaita joko kahden kesken, ryhmässä tai webinaarin välityksellä.

Webinaari, jossa olin mukana, kertoi masennuksen oireista ja niihin reagoimisesta. Webinaarissa kerrottiin asiasta yleisellä tasolla, ja tapahtuman jälkeen terapeuttiin oli mahdollista ottaa yhteyttä järjestääkseen kahdenkeskisen videotapaamisen ja keskustella asiasta tarkemmin. Myös webinaarin aikana oli mahdollista kysyä kysymyksiä puhumassa olleelta terapeutilta.

Ala on selvästi jonkinlaisessa murroksessa ja myös asiakkaat kaipaavat palveluja, jotka ovat helposti saatavilla vaikka oman kodin mukavuuteen.

Solki.livellä autetaan videoterapian järjestämisessä ja toimitaan muutenkin jatkuvana tukena – on meidän tehtävämme varmistaa, että sinä onnistut videoterapian järjestämisessä joka kerta. Solki.live ja Valitseterapia tekevät yhteistyötä, jolloin terapeutti saa samanaikaisesti yhteisön, näkyvyyttä toiminnalleen sekä videoterapiatyökalun käyttöönsä.

Terapeuttien kokemuksia videoterapiasta sekä yhteydenottopyynnön voit jättää kotisivuillamme, tai olla suoraan yhteydessä puhelimitse: 050 327 1088 tai emaililla: olli.kivin@live.com

 

Tutustu psykoterapeutteihin

Tutustu psykologeihin

Tutustu psykiatreihin

Tutustu puheterapeutteihin

Tutustu fysioterapeutteihin

Tutustu toimintaterapeutteihin

Tutustu ratsastusterapeutteihin

Tutustu ravitsemusterapeutteihin

Tutustu musiikkiterapeutteihin

Tutustu seksuaaliterapeutteihin ja -neuvojiin

Tutustu työnohjaajiin

 

Löydä sinulle sopiva terapeutti: Valitseterapia.fi