Kuinka teen hyvän esittelyvideon YouTubessa?

Kuva: Kuinka teen hyvän esittelyvideon YouTubessa?

Valitseterapia.fi -sivuston uutena ominaisuutena on terapeutin mahdollisuus kertoa itsestään upotetun YouTube -videon avulla. Videon avulla takaat laatusi näkyvyyden, ja asiakkaasi saa henkilökohtaisemman kosketuspinnan toimintaasi. Tavoitteenamme on, että asiakas löytää itselle sopivan terapeutin. Kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - ja elävä kuva tekee paljon enemmän!

Hyvä esittelyvideo sisältää tarpeeksi tietoa sinusta ja video luo tunnereaktion katsojaan lyhyessä ajassa. Videon keston vaikutusta katsojan keskittymisen herpaantumiseen on tutkittu paljon ja tutkimusten mukaan katsojan keskittymiskyky sammuu nopeasti. Sopiva kesto videolle on noin 90 sekuntia, mutta voit toki luoda videostasi niin pitkän, luovan ja monipuolisen kuin haluat.

Tärkeintä on, että saat tuotua esiin tarinasi ja kerrot oleellisimman sinusta ja palvelustasi herättäen halun tietää jopa lisää. Kaikki tarpeellinen informaatio, jota et muuta kanavaa pitkin pysty tuomaan esiin, on hyvä ilmaista videossasi. Jos sinulla on jo olemassa oleva mainosvideo, on sen lataaminen omaan profiiliin helppoa. Syötä YouTube-videon osoite profiilin perustietoihisi. Videon ei tarvitse olla upeasti leikattu mainosvideo vaan se, että kerrot  itsestäsi riittää antamaan henkilökohtaisen kuvan Sinusta! Nykyajan mobiililaitteiden kamerat tarjoavat riittävän laadun esittelyvideon kuvaamiseen. Mikäli haluat leikata videota, erilaisia editori-aplikaatioita on tarjolla myös ilmaiseksi ja ne löytyvät puhelimesi applikaatiokaupasta.

Varmista, että kameran rajaus toimii ja että sinä tai kuvattava kohteesi näkyvät kuvassa kokonaan. Mikäli haluat rajata kuvaa, käsiä tai jalkoja, ei rajausta kannata tehdä nivelten kohdalta. Ilmeiden välittyminen katsojille on tärkeää, vaikka puhuminen kameralle voi aluksi tuntua epämukavalta. Jos katsot kameraan, katso siihen kuin puhuisit ystävällesi ja voit harjoitella puheesi muutaman kerran vaikka peilille. Etsiessäsi inspiraatiota oman esittelyvideosi tekemiseen on hyvä katsoa muiden alojen ammattilaisten tekemiä esittelyvideoita.

 

Vinkit ja ohjeet yksinkertaisen videon luomiseen ja sen sisältöön:

1. Luo oma YouTube -kanava  - jos sinulla on jo kanava, hyppää kohtaan 2.

YouTube-tilin luominen

Tarvitset Google-tilin, jotta voit kirjautua sisään YouTubeen. Google-tilillä voi käyttää monia YouTuben toimintoja, kuten tykätä julkaisuista, tilata kanavia, tarkastella katseluhistoriaa ja merkitä videoita myöhemmin katseltavaksi.

  1. 1. Siirry osoitteeseen youtube.com.
  2. 2. Valitse oikeasta yläkulmasta Kirjaudu sisään.
  3. 3. Valitse Lisäasetukset > Luo tili.

Kun olet kirjautunut sisään YouTubeen Google-tilillä, voit luoda tililläsi YouTube-kanavan. Kun sinulla on YouTube-kanava, voit ladata kanavalle videoita, kirjoittaa kommentteja ja luoda soittolistoja.

2.  Kuvaa video

Kamera on hyvä asettaa stabiilille alustalle niin että näyt kuvassa, jos et saa ulkopuolista henkilöä kuvaamaan sinua.

3. Esittele itsesi ja toimintasi

Miksi asiakkaat ottavat yhteyttä sinuun tai miten tuotteesi ja palvelusi helpottaisi heidän elämäänsä? Kerro arvosi.

4. Kerro TARINA

Kerro oma tarinasi tai onnistunut asiakaskontakti. Esittele yksityiskohtia, mutta älä kaikkea. Herätä mielenkiinto. Herätä tunteita.

5. Yhteenveto

Kokoa ajatuksesi ja ilmaise ne vielä tiiviimmin.

6. Lataa video YouTubeen ja kopioi linkki profiiliisi

Linkki lisätään profiilin perustiedot -kohtaan.

Onnea videon luomiseen!

 

Tutustu psykoterapeutteihin

Tutustu lyhytterapeutteihin

Tutustu psykologeihin

Tutustu psykiatreihin

Tutustu puheterapeutteihin

Tutustu fysioterapeutteihin

Tutustu toimintaterapeutteihin

Tutustu ratsastusterapeutteihin

Tutustu ravitsemusterapeutteihin

Tutustu musiikkiterapeutteihin

Tutustu seksuaaliterapeutteihin ja -neuvojiin

Tutustu työnohjaajiin

 

Löydä sinulle sopiva terapeutti: Valitseterapia.fi