Profiilikuva: Annika Kreutzer

Annika Kreutzer

Terapeutin profiili »

Hei, olen Annika, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja hengitysohjaaja Tampereelta. Opiskelen tällä hetkellä myös kuvataideterapeuttisten menetelmien käyttöä.

Päivätyökseni toimin perheiden vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen parissa Tampereen kaupungin perhepalveluissa.

Ratkaisukeskeisessä lähestymistavassa ihminen on arvokas ja osaava, haasteidensa aktiivinen ratkaisija. Ratkaisukeskeisyys ei ole nopeita ja valmiita ratkaisuja vaan asiakkaan ja terapeutin yhteistä luovaa oivallusten tuottamista asiakkaan omia ajatuksia, tunteita ja käytöstä hyödyntäen. Parhaimmillaan ratkaisukeskeisyys on oivalluttavaa ja voimauttavaa, itsensä taas pystyvänä näkemistä.

Ratkaisukeskeisyyden lisäksi tarkastelen haastekohtia myös asiakkaan kehomieliyhteyden, erityisesti hengityksen, näkökulmasta. Monet haasteet näkyvätkin kehossa kipuina, kehon liikkeenä, rytminä ja asentoina sekä hengityksen häiriöinä. Esimerkkinä myös tunteet, jotka tulisivatkin tulla työstetyksi aina myös kehollisella tasolla puheen tason lisäksi.

Taideterapeuttiset menetelmät, etäyhteydellä ovat nyt osa palveluvalikoimaani. Itse tuotettuja kuvia terapiassa hyödynnettäessä ei tarvitse olla taitava piirtäjä. Tuotosta ei arvioida taiteen tai onnistumisen näkökulmasta. Vain sinä annat kuvallesi merkityksen. Etätapaamisella keskustelemme tilanteestasi, työstämme sitä kuvan tekemisen keinoin ja keskustelemme kuvasta. Materiaalin ja välineet kuvan tekemiseen saat valita itse.

Kuvalliset menetelmät voivat tuoda itselle näkyväksi jotain sellaista, mitä ei sanoin ole pystynyt vielä löytämään. Kuvallisilla menetelmillä tarkoitan sekä itsetuotettuja piirroksia ja maalauksia että valmiita kuvia, kuten lehtikuvia, kortteja, valokuvia. Valmiita kuvia voimme tutkia myös lähitapaamisilla. 

Kuvalliset menetelmät sopivat erityisen hyvin esim. itsetuntemuksen, näkökulmien, suunnan ja suhteiden tutkimiseen.  

MITEN LYHYTTERAPIA VOISI AUTTAA SINUA?

Lyhytterapia on lyhyttä, matalan kynnyksen keskusteluapua ilman lähetteitä. Tarkoitettu ihan meille jokaiselle, kun elämä tuo mutkia matkaan. Tai ihan vaan silloinkin, kun elämänvaiheessasi haluat esim. tutkia itseäsi ja mahdollisuuksiasi.

Tapaamisilla:

✨ Voimme kasvattaa itsetuntemustasi esim. uuden elämän tilanteen edessä tai haaveillessasi mahdollisuuksistasi.

Voin olla tukenasi elämän kriisi- tai muutoskohdissa, kun kaipaat oivalluksia suunnasta tai määränpäästä.

Voin olla tukenasi, jos koet itsesi uupuneeksi arjen pyörityksessä tai mielialasi on laskussa.

 Voin olla tukenasi, jos tunnet kehossasi hankalaa oloa; esim. stressaantumista, ahdistusta, pelkoa tai kaipaat keinoja esim. jännityksen tunteeseen. 

Voin olla tukenasi eri tunteiden ja uskomusten, esim. surun, vihan, häpeän, riittämättömyyden tunteen käsittelyssä ja säätelyssä.

Voin olla tukenasi luopumisprosesseissa.

Keskustelen mielelläni kanssasi, jotta voimme miettiä olisiko ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta juuri sinulle apua.

_____________________________________________________________________________________________________

Vaikein askel on aina ensimmäinen. Otahan siis rohkeasti yhteyttä ja lähdetään yhdessä tapaaminen kerrallaan tutkimaan ja oivaltamaan!

Lyhytterapiasta ei tule asiakkuutta tai kirjauksia rekistereihin, mutta keskustelustamme tarvittaessa nostan asioita paperille, jonka säilytän asianmukaisesti säilytettynä muistini tukena asiakkuutesi ajan. Asiakkaani ovat kokeneet esim. fläpin käytön myös itselleen hyödyllisenä ajatusten ulkoistuessa paperille. Asiakkuuden päättyessä viimeisellä tapaamisella, saat paperin/fläpin itsellesi.

Lyhytterapia ei ole sairauden hoitoa eikä se sovellu vaikeisiin psykiatrisiin ongelmiin. Tarvittaessa ohjaan sinua palveluissa eteenpäin.  

Voit tutustua ajattelutapaani myös somessa: www.instagram.com/terapia.a.kreutzer/