Käyttäjällä ei ole yhtään blogikirjoitusta.
Profiilikuva: Tiina Orell-Nacar

Tiina Orell-Nacar

Terapeutin profiili »

Omaan pitkän kliinisen kokemuksen lasten ja nuorten puheterapiasta. Olen työskennellyt puheterapeutin viroissa terveyskeskuksissa noin 10 vuotta sekä yrittäjänä viimeiset 18 vuotta. Myös opetuskokemusta on kertynyt yhteensä 3,5 vuotta työskentelemällä logopedian opetustehtävissä Helsingin, Oulun ja Turun yliopistoissa. Jatkuva opiskelu on yritystoimintani kulmakivi.


Olen opiskellut myös musiikkiterapeuttisia menetelmiä. Musiikin ja rytmiikan käyttö terapiassa tukevat lapsen auditiivisten sekä kielellisten taitojen kehittymistä. Olen myös opiskellut erilaisia psykofyysisiä keinoja jännityksen ja ahdistuksen lieventämiseen (hengitysterapeutti sekä TRE-yksilöohjaaja). Vastaanotolla on mahdollisuus myös BEMER-hoidon (mikroverenkiertoa stimuloiva lääketieteellinen hoitolaite) käyttämiseen rentoutumisen apuna.


Tämän hetkiset opinnot tähtäävät ravitsemuksen huomioimiseen kuntoutumisen ja aivotoiminnan tukemisen apuna. Myofunktionaalisen terapian opinnot ovat avanneet uudet näköalat oraalimotoristen taitojen sekä tasapainoisen kasvojen alueen luuston kehityksen ja muotoutumisen merkitykselle koko ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen liittyen.


Asiakastyössä keskeisimmät mielenkiinnon alueet ovat puheen dyspraksia sekä lukemisen ja kirjoittamisen vaikeudet. Paljon kokemusta on kertynyt myös kehitysvammaisten sekä autististen henkilöiden kuntoutuksesta.